Artikelen

lancering van de Heroes of Football Virtual Reality film

HoF FB Profile

De John Blankenstein Foundation trapt Europese bewustwordings campagne ‘Heroes of Football’ af bij voetbalvereniging R.K.V.V. Westlandia.

R.K.V.V. Westlandia is de eerste voetbalvereniging die dit onderwerp op en rond het veld
bespreekbaar durft te maken. Zondag 29 januari wordt een speciale Virtual Reality bioscoop
ingericht om de film: Always Part of a Team te lanceren. Het gebruik van virtual reality tijdens deze kick-off maakt het onderwerp op een vernieuwende manier bespreekbaar en maakt dat je echt kunt ervaren hoe het voelt om 'opgesloten' te zitten.

Dit is het verhaal van ex profspeler Arnold Smit die de film ook zelf heeft ingesproken. De film is opgenomen in de kleedkamers, spelerstunnel, op het veld, de tribune en onder de douche van S.B.V. Excelsior.

Homoseksualiteit op en rond het voetbalveld is anno 2017 nog steeds een enorm taboe. “Bij onze club spelen geen homo’s’ is een veel gehoorde tekst vanuit voetbalverenigingen.
Karin Blankenstein voorzitter van de John Blankenstein Foundation weet wel beter. Al jaren werkt zij met o.a. de KNVB samen om dit onderwerp hoog op de agenda te krijgen van prof en
amateurclubs. Want 1 op de 10 Nederlanders is homoseksueel. En in totaal staan wekelijks 1,5
miljoen jongens en meiden op het voetbalveld. Dus het is ondenkbaar dat er geen homoseksuele spelers bestaan. Veiligheid en openheid zijn nodig om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

jbf logo

Met de bewustwordings campagne ‘Heroes of Football’ biedt de John Blankenstein Foundation
middelen aan om met veel humor bestuurders, trainers, spelers en ouders over dit onderwerp te
laten praten. Vanaf januari komen er elke maand 2 voetballers (man/vrouw) tijdens de social
media campagne uit de kast. Zij zijn onderdeel van het Heroes of Football team 2017. Deze 12
coming out verhalen worden verteld in testimonials en door heel Europa verspreid. Daarnaast is er o.a. een toolkit, video statements van Europese profspelers, een documentaire en een Virtual Reality film beschikbaar via de website.

Voor informatie: Karin Blankenstein: 06 51 45 23 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.heroesoffootball.eu/

Danny Hesp

Aangekomen bij @KNVB. Straks interview met Eric Gudde voor kersteditie De Contractspeler. Diverse speler relevante… twitter.com/i/web/status/9…

4 uren geleden reply retweet favorite
Danny Hesp

Aangekomen bij @KNVB. Straks interview met Eric Gudde voor kersteditie De Contractspeler. Diverse speler relevante… twitter.com/i/web/status/9…

4 uren geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Straks naar onze cursisten Personal Trainer Pro in Tilburg, gecombineerd met een afspraak met oud-prof Niek Ripson.… twitter.com/i/web/status/9…

5 dagen geleden reply retweet favorite

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten