MBO Sport- en Bewegingsleider niveau 3

ONLINE MBO-OPLEIDING AAN DE VVCS ACADEMY     Sport is je hobby en je wilt niets liever dan daar je werk van maken. Hoe leuk kan het zijn als je jouw sportcarrière zou combineren met een sportgerichte opleiding waarmee je ook nog eens een officieel Mbo-3 diploma kunt behalen? Ben je een doorzetter en heb je een beetje organisatietalent dan is de leerweg Sport- en bewegingsleider aan de VVCS Academy jou op het lijf geschreven. Met het behalen van dit waardevolle Mbo-diploma leg je een uitstekende basis voor jouw verdere (sport)carrière.

 

Het beroep

Als Sport- en bewegingsleider ben je bezig met het organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten. Je houdt daarbij rekening met de wensen, verwachtingen en mogelijkheden van de deelnemers. Tijdens de activiteiten geef je deelnemers instructies en stimuleert ze op een leuke manier. Je houdt altijd rekening met de  veiligheid van de deelnemers. Je maakt les- en trainingsplannen en zorgt ervoor dat de benodigde materialen aanwezig zijn. Je bent in staat Eerste Hulp Bij Sportongelukken (EHSBO) en reanimatie toe te passen.

 

De opleiding

In de opleiding besteden we aandacht aan het voorbereiden, opzetten en uitvoeren van sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je deelnemers aan sport- en bewegingsactiviteiten op enthousiaste wijze kan begeleiden en hoe je stimulerend leiding kan geven. Je leert ook hoe in een (sport)organisatie te werken en hoe je de accommodatie en sport- en bewegingsmiddelen kan beheren. Verder besteden we aandacht aan de ontwikkeling van jouw sociale en communicatieve vaardigheden. Vanzelfsprekend leer je ook veel over de werking van het menselijk lichaam.

 

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid; je diploma. Als extra vreemde taal hebben we Spaans in het programma opgenomen. Tot slot leer je bij het onderdeel “Internationalisering 1” hoe je effectiever om kan gaan met culturele diversiteit tussen mensen.

 

De (virtuele) klas
Je volgt deze opleiding samen met andere topsporters in een speciale VVCS klas. Een VVCS klas is in vergelijking met een normale Mbo-klas veel kleiner; ongeveer 15 deelnemers. Gemiddeld 1x per 3 á 4 weken kom je naar Dordrecht voor een klassikale lesdag. Daarnaast volg je wekelijks twee korte lessen via een computer die verbonden is met internet. Je kan deze lessen dus thuis of op elke andere plek volgen zolang je maar over een computer met internetverbinding beschikt. De lessen zijn gepland dus je moet wel op tijd in de “virtuele klas” aanwezig zijn. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

 


Praktijk
De opleiding bestaat voor een groot gedeelte uit praktijk.
In de praktijk leer je vooral de vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert coachen, begeleiden en instructie geven, zorg dragen voor veiligheid en hygiëne, organiseren, activeren, normen stellen en waarden bewaken en planmatig werken. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je per jaar minimaal 650 uur stage lopen bij jouw club. Dit kan een betaalde of onbetaalde stage zijn. Op het leerbedrijf (jouw club) word je begeleid door een praktijkopleider. De club zorgt er ook voor dat je geen lessen mist en dat jij wekelijks een dagdeel studiebegeleiding krijgt. Da Vinci College ziet toe op een goed verloop van jouw praktijkopleiding en onderhoudt ook contacten met jouw leerbedrijf.

 


Toelatingseisen
Om tot deze opleiding toegelaten te worden ben je 17 jaar of ouder. Je vooropleiding is minimaal op het niveau van Vmbo gl of tl of je beschikt over een overgangsbewijs naar Havo 4. Als je Vmbo kb hebt en een positief advies van je club dan willen we ook met je in gesprek. Naast je eerder behaalde diploma zijn vooral je inzet en motivatie van belang! Nadat je je hebt aangemeld krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. De bedoeling hiervan is om samen met jou na te gaan of deze opleiding jou goed past en ook of je over de juiste motivatie beschikt.


De kosten
Omdat de VVCS aan deze opleiding meebetaalt blijven de jaarlijkse kosten voor jou als deelnemer beperkt tot:

 

Wettelijk cursusgeld (alleen als je bij aanvang 18 jaar of ouder bent)         € 573.-

Boeken en licentiekosten (eenmalig)                                                    ± € 400.-

Verder leren?
Met het diploma Sport- en bewegingsleider kan je verder studeren voor Sport- en bewegingscoördinator. Dit Mbo-4 diploma geeft jou toegang tot het Hbo.

Interesse / meer weten?
De VVCS organiseert i.s.m. het Da Vinci College regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over deze opleiding. Wil je hierbij aanwezig zijn stuur dan een mail naar Arjan Ebbinge, Opleidingsmanager VVCS Academy.
   
Je kunt Arjan natuurlijk ook altijd even bellen of mailen voor meer informatie.       
        -     e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
        -     telefoon: 06-422 98 0 97

 

 

Danny Hesp

#VVCS lid Arnold Kruiswijk wil geschiedenis schrijven met @MijnVitesse #Bekerfinale #azvit #KNVBBeker… twitter.com/i/web/status/8…

1 dag geleden reply retweet favorite
VVCS

A nice spring walk with yesterday with preschoolers. We are looking forward to the warm sunshine today! #spring… twitter.com/i/web/status/8…

4 uren geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Graag gedaan, @EricHellemons! Dank voor de complimenten. twitter.com/erichellemons/…

6 dagen geleden reply retweet favorite

Groep 1 rondt cursus Prestatiepsychologie succesvol af

2017 Prestatiepsychologie 1

Afgelopen week kwam voor 12 deelnemers de cursus Prestatiepsychologie ten einde.

Lees meer...

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten