Mentale trainer

Mentale trainer in de praktijk

Tegenwoordig komen vrijwel alle sporters in aanraking met mentale training tijdens hun carrière. Mentale training is erop gericht om obstakels te leren overwinnen en controle uit te oefenen op je jezelf.  

In de praktijkopleiding tot mentale trainer krijg je theorie aangereikt en leer je interventies waarmee je sporters mentaal kunt trainen. Het unieke van deze opleiding is dat je direct aan de slag gaat in de praktijk. Hiervoor werken wij samen met de jeugdopleiding van N.E.C. De cursisten krijgen ieder 2 spelers onder hun hoede en passen de interventies die zij geleerd hebben toe op de jeugdspelers. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van deskundige en ervaren mentale trainers.

Is mentale training alleen geschikt voor sporters?

Nee, voor iedereen die moet presteren is het van belang om mentaal sterk te zijn. Steeds vaker worden de interventies die een mentale trainer heeft geleerd ook toegepast buiten de topsport. Je kunt hierbij denken aan toepassingsgebieden in het onderwijs, de gezondheidszorg, fitness, de politie en artiesten.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor mensen die in de toekomst als mentaal trainer aan de slag willen of mentale training zien als een verdieping van hun vak. 

Vooropleiding

Als vooropleiding wordt HBO-niveau gevraagd. In specifieke gevallen kunnen mensen die een verleden hebben in het begeleiden van mensen of in de topsport toch deelnemen aan de opleiding. Hiervoor is een intakegesprek noodzakelijk. 

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee fases. In de eerste fase krijgen de deelnemers zicht op de theoretische achtergrond van mentale training. Dit houdt in dat zij geleerd krijgen hoe je een intake gesprek voert en welke hulmiddelen je daarvoor kunt gebruiken. Daarnaast krijgen de deelnemers inzicht in interventietechnieken die in de praktijk worden toegepast. Tot slot leren de deelnemers om een begeleidingsplan op te stellen. In de tweede fase van de opleiding gaan de deelnemers de interventies toepassen in de praktijk door aan de slag te gaan met hun sporters. In deze fase van de opleiding bestaan de bijeenkomsten uit supervisie op de uitvoering van het begeleidingsplan. Daarnaast wordt in deze fase tijd ingeruimd voor eigen inbreng van de cursisten en zijn er gastsprekers uit het werkveld.

Tijd & studieduur

De opleiding beslaat 20 bijeenkomsten die plaats vinden op woensdagen tussen 17.00 en 21.30. Het tijdvak is januari 2018 t/m juni 2018. De studielast is 8 uur per week.

Examen & certificaat

Het examen bestaat uit het opstellen van een begeleidingsplan van een sporter. Daarnaast moet je als deelnemer in staat zijn om te reflecteren op de mentale trainingssessies en op je eigen functioneren. Bij goed gevolg en een voldoende beoordeling ontvang je een certificaat van deelname.

Plaats van opleiding

De opleiding wordt gegeven op het multifunctionele sportcomplex van NEC “De Eendracht” in Nijmegen. Je kunt parkeren op het stadionplein voor het Goffertstadion van N.E.C.

Inschrijfkosten

De inschrijvingskosten bedragen € 2795,-. Wij rekenen voor deze opleiding geen BTW. Als je de opleiding volgt voor het uitoefenen van een beroep kom je in aanmerking voor belastingteruggave. 

Docenten

De opleiding wordt gegeven door Paul van Zwam en Ivo Spanjersberg. Tot hun huidige opdrachtgevers of die uit het verleden behoren o.a. Feyenoord, Ajax, PSV, KNVB, Chelsea FC, NOC*NSF, KNLTB en NEC. De opleiding wordt ondersteund door verschillende gastsprekers uit de topsport. Eén daarvan is BVO coach Gertjan Verbeek.

Bijeenkomsten:

Fase 1

1 introductie in de sportpsychologie

2 het voeren van een intakegesprek

3 interventie: doelen stellen

4 interventie: spanning

5 interventie: ontspanning

6 interventie: cognitieve herstructurering

7 interventie: zelfspraak

8 interventie: visualisatie

9 interventie: concentratie

10 interventie: aandacht

 

Fase 2

11 het opstellen van een begeleidingsplan

12-18: supervisie, reflectie op de praktijk

19: eindopdracht

20: afsluiting

 

Danny Hesp

Fantastisch toch! Clubhuis Swift ontploft. Charme van de beker. Fey-Swift, De Dijk-Ajax, NEC-Achilles.… twitter.com/i/web/status/9…

2 dagen geleden reply retweet favorite
Danny Hesp

Succesvol?? Jazeker! Inmiddels al 24 (oud)profs bezig met exclusieve opleiding tot Personal Trainer. @Start2move… twitter.com/i/web/status/9…

2 dagen geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Mooi dat steeds meer (oud-)profvoetballers ook bezig zijn met hun tweede carrière. Zie: vvcs.nl/nieuws-academy…

2 dagen geleden reply retweet favorite

Wederom veel (oud-)profvoetballers gestart met de opleiding Personal Trainer Pro

2017 09 21 PHOTO 00001565Van links naar rechts: liggend Michael Brouwer, Bart van Hintum en ...

Lees meer...

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten