Groep 1 rondt cursus Prestatiepsychologie succesvol af

2017 Prestatiepsychologie 1

Afgelopen week kwam voor 12 deelnemers de cursus Prestatiepsychologie ten einde.

De cursus bestond uit vijf bijeenkomsten, waarvan respectievelijk 3 bij de VVCS in Hoofddorp en 2 bij de CBV in Zwolle.

Tijdens de cursusdagen zijn verschillende aspecten van de (sport)psychologie de revue gepasseerd. Bij het ene onderdeel werd op verzoek van de deelnemers wat langer stilgestaan dan bij het andere. Tevens waren er op verschillende cursusdagen ook gastsprekers aanwezig. Zij voorzagen de deelnemers van informatie en belichtten de verschillende invalshoeken die presteren en psychologie met zich mee kan brengen.

Zoals de ervaring inmiddels leert waren ook deze deelnemers enthousiast over de cursus. Zo zegt Niki Leferink (Fysiotherapeut van Heracles Almelo): “De cursus heeft mij laten inzien dat ik door anders naar een bepaalde situatie te kijken, mijzelf beter kan inleven in de gedachten van spelers. Waardoor ik ook beter kan reageren.” Tim Linthorst (speler van de Graafschap) geeft aan dat hij door de cursus meer inzicht heeft gekregen in zichzelf en dat hij daardoor beter in staat is om het maximale uit zichzelf en anderen te halen. De deelnemers gaven de cursus gemiddeld een 8,3.

De eerste cursusgroep van 2017 bestond uit een mix van trainers, begeleidend personeel en twee profvoetballers. Volgens Eric Hellemons (hoofd jeugd opleiding NAC Breda) werkt deze mix erg goed. “Los van de interessante inhoud is het ook de moeite waard om van andere professionals in andere functies te horen hoe zij het vak beleven”. In de tweede cursusgroep van 2017 zitten meer jongens die nu actief zijn als profvoetballer. Zij hebben nog 3 bijeenkomsten voor de boeg. "Hierin is de dynamiek ook aanwezig, maar wordt er op een iets andere manier gekeken naar de verschillende facetten van prestatiepsychologie”, aldus Paul van Zwam (hoofddocent). “We proberen de cursus elke keer zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de deelnemers”.

De VVCS feliciteert alle deelnemers uit groep 1 met het succesvol afronden van hun cursus!

Danny Hesp

Onderweg naar @NACnl om voorlichting te geven over intermediairs aan ouders en jeugdspelers. #vvcs

11 uren geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Iedereen geslaagd. En allemaal met een ruime voldoende. Klasse mannen. 💪🏼 Van harte! https://t.co/AqATfZrp5i

9 uren geleden reply retweet favorite

"Scoren met je studie"

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten