Fysieke trainer voetbal PRO

Droom jij van een baan als Fysieke Trainer in het (prof)voetbal? De meest uitgebreide internationaal erkende opleiding Fysieke Trainer Voetbal Pro van opleidingspartner Start2Move is geschikt voor o.a. (oud) profvoetballers, voetbaltrainers, verzorgers en fysieke trainers die op zoek zijn naar meer kennis, specifieke oefenstof en/of een baan in het amateur- of profvoetbal.

De Start2Move opleiding Fysieke Trainer Voetbal Pro bestaat uit vier modules: Fitnesstrainer A, Fitnesstrainer B/Personal Trainer, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt zowel met Fitnesstrainer A, Conditietrainer Voetbal als Hersteltrainer Voetbal starten. Het is ook mogelijk om deze drie modules “gelijktijdig” te volgen.

Na succesvolle afronding ontvang je de nationaal (NL Actief) en internationaal (EuropeActive) erkende diploma’s NL Actief Fitnesstrainer A en Personal Trainer en de certificaten Hersteltrainer Voetbal, Conditietrainer Voetbal en Fysieke Trainer Voetbal Pro. Je kunt hiermee aan de slag als fysieke trainer in het hogere amateur- of professionele voetbal.

De cursussen Conditietrainer Voetbal en Hersteltrainer Voetbal zijn geaccrediteerd door de KNVB (7 en 6 licentiepunten) , Atletiekunie (4 licentiepunten) en NGS (4 licentiepunten)

Praktische informatie
– Jij bepaalt zelf of je een deel van je studie klassikaal of als zelfstudie wil volgen; wel zo flexibel en makkelijk
– De opleidingen worden op diverse locaties in Nederland verzorgd*
– Diverse startdata
– Zelfstudie ca. 2-6 uur per week (afhankelijk van aanwezige voorkennis)
– Stage ca. 2-3 uur per week
* Het is mogelijk om lesdagen kosteloos op een andere locatie of “online” in te halen

Klik hier voor meer informatie via de website van Start2Move

Module 1 Fitnesstrainer A
Hoewel reguliere voetbalopleidingen zich meer richten op het technisch en tactische en minder op het fysieke aspect, geven veel trainers en verzorgers aan dat kennis op het fysieke vlak een welkome aanvulling is. De opleiding Fitnesstrainer A is een uitstekend fundament hiervoor.

Module 2 Fitnesstrainer B
Tijdens de internationaal erkende opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer ga je je verder verdiepen op diverse onderdelen die bij de opleiding Fitnesstrainer A aan de orde zijn geweest. Daarnaast ga je de geleerde oefenstof direct toepassen bij een klant die jij voor een langere periode als Personal Trainer -tijdens je stage- gaat begeleiden. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een voetballer met een specifieke vraag om zijn snelheid, wendbaarheid of herstelvermogen te verbeteren.

Module 3 Hersteltrainer Voetbal
Gedurende de 2-daagse cursus Hersteltrainer Voetbal krijg je meer inzicht in de oorzaken van veel voorkomende voetbalblessures en raak je bekend met veel gebruikte revalidatieprotocollen (o.a. Rehaboom). Aan de hand van casussen, gericht op o.a. hamstring-, knie-, enkel- en lies-/buikspierklachten, worden de revalidatieprotocollen vertaald naar praktische oefeningen op het veld.

Module 4 Conditietrainer Voetbal
Tijdens de 2-daagse cursus Conditietrainer Voetbal leer je hoe je het maximale kunt halen uit jouw team en individuele spelers. Je gaat onder andere aan de slag met het verbeteren van de voetbalconditie, je leert o.a. welke energiesystemen een belangrijke rol spelen tijdens een wedstrijd en welke testen je het beste kunt gebruiken om onder andere de wendbaarheid, snelheid, herstelvermogen en kracht te meten.

Bij de modules Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B bepaal je zelf hoe je deze wil volgen. Je kunt een module klassikaal volgen of als zelfstudie (On Demand).

De klassikale vorm is een combinatie van lesdagen op locatie en lesdagen live online. Verder worden de klassikale opleidingen ondersteund met on demand materiaal die ook gebruikt worden in de online zelfstudie varianten. Heb je je keuze gemaakt dan bepaal je zelf de volgorde. De enige eis is dat je minimaal het theorie-examen van Fitnesstrainer A moet hebben afgerond voordat je met de module Fitnesstrainer B kunt beginnen.

De lesdagen van de vier modules bestaan uit een afwisseling van theorie en praktijk zodat je de kennis direct kunt toepassen. Je krijgt aan de hand van de testresultaten, praktische voorbeelden hoe je bijvoorbeeld voetbalspecifieke core-stability, loop- en krachtvormen kunt gaan inzetten met of zonder bal. Het voetbalspel is echter altijd leidend.
Wat zijn mijn carrièrekansen? Er is op dit moment een groot tekort aan fysieke trainers met specifieke kennis over de “voetbalfysiek”. Wij hebben regelmatig vacatures bij Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in binnen- en buitenland!

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereis voor het pakket Fysieke Trainer Voetbal Pro. Wel dien je voor het starten met Fitnesstrainer B, Fitnesstrainer A afgerond te hebben.

Kosten
De complete opleiding inclusief alle cursusmaterialen, examens en certificaten is te volgen voor €3.205,00 (klassikale variant) bij betaling ineens.

Ook is een gespreide betaling mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over de betalingsmogelijkheden.

* Als lid van de VVCS heb je recht op een teruggaaf van jouw studiekosten van 10%, bovendien ontvang je een extra korting van 10% op het totaalbedrag onder vermelding van actiecode S2M-VVCS10.