VVCS Academy

Beste student,

Op initiatief van de VVCS startte op 1 oktober 2007 de online Hbo opleiding Topsportmanagement en Ondernemerschap. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière tevens willen werken aan een toekomstig maatschappelijke carrière. De opleiding richt zich zowel op spelers van voetbalclubs in Nederland, als Nederlandse spelers bij voetbalclubs in het buitenland.

VVCS heeft HBO Drechtsteden en het Da Vinci College Dordrecht daarbij als haar partners gekozen. Beiden hebben al jarenlange ervaring met het geven van onderwijs op afstand. Oftewel, onderwijs waarbij je vanaf elke locatie virtueel en interactief les krijgt van je docenten. Onderwijs dus waarin je (met je collega studenten) zelfstandig studeert.

Op 15 september 2009 opende de VVCS Academy tevens de virtuele deuren van twee opleidingen op Mbo niveau.
Gestart werd met een Mbo niveau 3 opleiding tot Commercieel Medewerker, welke bij succes kan worden gevolgd door een Mbo niveau 4 opleiding tot Junior Accountmanager. Net als bij de Hbo opleiding wordt ook binnen de Mbo opleiding gebruik gemaakt van de virtuele klas. Het is juist de virtuele klas die het verschil maakt met andere, traditionele opleidingen en ook actieve spelers de gelegenheid geeft om hun profsportbestaan te combineren met een studie.

De partner van de VVCS voor deze MBO opleidingen is het Da Vinci College.

Inmiddels biedt de VVCS Academy ook een scala aan kortere cursussen op verschillende niveaus. Hierbij kun je denken aan onder meer talen-, marketing-, ICT- en management curssussen.

"Veel profvoetballers zouden best naast hun carrière willen studeren.
De tijd is er op zich wel, de interesse ook.
Maar waar vind je een opleiding die rekening houdt met je voetbalcarrière? Want het voetbal mag er natuurlijk niet onder lijden, Trainingskampen, wedstrijden in het buitenland en blessurebehandelingen zorgen ervoor dat je als voetballer flexibel moet zijn. Daar kunnen de traditionele opleidingen geen rekening mee houden, zo blijkt steeds weer.

Op initiatief van de VVCS hebben HBO Drechtsteden en het Da Vinci College Dordrecht een Hbo opleiding, twee Mbo opleidingen en diverse cursussen ontwikkeld die je als profvoetballer wèl alle bewegingsvrijheid geeft. Alle opleidingen kunnen worden gevolgd op de momenten dat het jou als voetballer het beste uitkomt. Je volgt je lessen online, in virtuele klassen en onder begeleiding van een echte coach. Je staat er dus niet alleen voor, maar hebt aan de andere kant wel alle vrijheid die je als profvoetballer ook nodig hebt.

Naar het idee van de VVCS is in deze opleidingen de ideale mix gevonden. Niet teveel verplichtingen, maar ook niet te vrijblijvend. Alle vrijheid om zelfstandig te leren, maar met een echte begeleider die je ook kan stimuleren. En dat alles op een vakgebied dat aansluit bij de belevingswereld van voetballers. De VVCS is ervan overtuigd dat deze opleidingen voetballers iets nieuws bieden en heeft er hoge verwachtingen van".


Danny Hesp,
voorzitter VVCS

Danny Hesp

Onderweg naar @NACnl om voorlichting te geven over intermediairs aan ouders en jeugdspelers. #vvcs

11 uren geleden reply retweet favorite
VVCS Academy

Iedereen geslaagd. En allemaal met een ruime voldoende. Klasse mannen. 💪🏼 Van harte! https://t.co/AqATfZrp5i

9 uren geleden reply retweet favorite

© Vereniging van Contractspelers | All right reserved

Voor onze statistieken en om de website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Lees hier meer.

Sluiten