Diensten

Dienstenpakket VVCS

De VVCS is een dynamische belangenorganisatie. Periodiek wordt het dienstenpakket van de VVCS geëvalueerd en krijgen de leden de gelegenheid om zich uit te spreken. Dit niet alleen over de lopende activiteiten, maar ook over geplande nieuwe initiatieven. De dienstverlening van de VVCS is deels individueel en deels ten behoeve van het collectief van de betaald voetballers.

Als lid van de VVCS heb je recht op de volgende diensten:

Juridische ondersteuning

Heb je vragen over je contract, de CAO of heb je advies nodig in dopingzaken, dan krijg je die antwoorden. Heb je een conflict met je club, dan word je bijgestaan. Wanneer het komt tot een arbitragezaak, dan heb je, wanneer je tenminste 12 maanden lid bent, recht op kosteloze rechtsbijstand.

Meer info

Spelersbegeleiding

De VVCS heeft een eigen team van spelersbegeleiders. Het team bestaat uit Louis Laros, Patrick van Diemen en Edwin de Kruijff. Zij staan je als persoonlijk begeleider bij tijdens je gehele sportieve carrière. De VVCS is een KNVB Certified Intermediary Organization en Louis, Patrick en Edwin zijn allen registered intermediary bij de KNVB.

Meer info

VVCS Academy

De VVCS heeft samen met HBO Drechtsteden een eigen HBO-studie Topsportmanagement en ondernemerschap ontwikkeld. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse opleidingen en cursussen te volgen op allerlei niveaus. Alle opleidingen en cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor voetballers die naast het opbouwen van een sportcarrière ook willen werken aan een toekomstig maatschappelijke carrière. De opleidingen richten zich zowel op spelers van voetbalclubs in Nederland, als Nederlandse spelers bij voetbalclubs in het buitenland. Overigens zijn ook andere topsporters welkom.

Meer info

Collectieve belangenbehartiging

De VVCS behartigt de belangen van de spelers bij de CAO onderhandelingen. De huidige CAO loopt tot 30 juni 2023. Geregeld worden spelersgroepen en/of spelersraden door de VVCS bijgestaan in hun onderhandelingen met de club over collectieve contracten en/of premieonderhandelingen. De VVCS voert het secretariaat van de Centrale Spelersraad. De VVCS heeft een vaste zetel in de board van de FIFPro. De leden profiteren van dit wereldwijde netwerk.

Meer info

Financiële coach

De coach ondersteunt je bij al je vragen over jouw persoonlijke financiën. Dat gebeurt vertrouwelijk en in alle rust met als enige doel om je te helpen jouw geldzaken goed te regelen op de manier die jij wilt. Zodat je na je loopbaan een mooie financiële basis voor de toekomst overhoudt.

Meer info

Team VVCS

Contractloze VVCS leden trainen onder professionele begeleiding en spelen wedstrijden in de voorbereiding om op deze manier én fit te blijven én om zich alsnog in de belangstelling van clubs te kunnen spelen.

Meer info

VVCS Sollicitatieservice

De VVCS neemt tijdelijk jouw sollicitatieverplichting over, om je op die manier in staat te stellen goed na te denken en je voor te bereiden op de volgende stap.

Meer info

Stichting Schuldhulpverlening

Een ervaren team houdt zich bezig met niet alleen het regelen van de schulden, maar ook het wegnemen van de oorzaken.

Meer info

Loopbaanportaal

Het doel van het loopbaanportaal is om voetballers te helpen bij het maken van een volgende loopbaankeuze. Uiteraard is het verstandig dat je als speler al tijdens je actieve carrière hierover nadenkt. Maar ook als je al gestopt bent en niet het gevoel hebt dat je na het voetbal een jou perfect passende keuze hebt gemaakt, kun je via het portaal gaan voor een tweede kans. Het digitale loopbaanportaal is gebouwd onder de vlag van de Stichting CAO. In deze Stichting werken wij samen met de organisatie van de clubs.

Meer info

Belastingaangifte service

Punt & Van de Weerdt Belastingadviseurs is al een aantal jaren de fiscale partner van de VVCS. Met raad en daad staan zij de VVCS op het fiscale speelveld bij. Als lid van de VVCS kun je tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de diensten van Punt & Van der Weerdt Belastingadviseurs.

Meer info

Begeleiding bij arbeidsongeschiktheid

Het niet goed volgen van de regels bij arbeidsongeschiktheid kan voor een (oud-)speler verstrekkende financiële gevolgen hebben. Omdat in de praktijk regelmatig blijkt dat bij clubs de kennis en ervaring op deze gebieden bepaald niet toereikend zijn, heeft de VVCS besloten om voor haar leden een professionele begeleidingsservice in te richten.

Meer info

After Career Consult

Het After Career Consult is bedoeld voor  de profs die per het einde van dit seizoen besluiten te stoppen met betaald voetbal, als ook voor hen die dat besluit al eerder (maar niet langer dan 10 jaar geleden) namen. De ervaring leert dat het beëindigen van de actieve carrière nogal eens gepaard gaat met klachten van fysieke en mentale aard. Maar ook vragen als “Hoe kan ik verantwoord afbouwen?” of “Wat kan ik doen om gewrichtsslijtage te voorkomen?” spelen dan op. Het After Career Consult is erop gericht om antwoorden op deze vragen te krijgen en je hierin waar nodig te begeleiden.

Meer info

VVCS Hulplijn Problematisch Gokgedrag

De VVCS wil voetballers/voetbalsters met een hulpvraag inzake gokverslaving helpen en begeleiden. Hiertoe doet VVCS een beroep op de Topsport Company. Zij selecteren verdeeld over het hele land gespecialiseerde psychologen die 24/7 klaarstaan om voetballers/voetbalsters met een (mogelijk) gokprobleem bij te staan.

Meer info

CSR

De Centrale Spelersraad is in februari 1985 door het Bestuur Betaald Voetbal in het leven geroepen en op dinsdag 2 april 1985 werd de CSR door de voorzitter betaald voetbal André van der Louw officieel geïnstalleerd. CSR-voorzitter Louis van Gaal van Sparta sprak daarbij de hoop uit dat de KNVB en de CSR in goede harmonie met elkaar zouden gaan samenwerken aan een beter betaald voetbal. De CSR heeft advies- en instemmingsrecht met betrekking tot de positie van de spelers binnen de sectie Betaald Voetbal.

Meer info

De Contractspeler

De Contractspeler is het eigen magazine van de VVCS en verschijnt meerdere keren per jaar. Alle magazines zijn op de website ook als PDF te downloaden.

Meer info

Webshop

De VVCS biedt haar leden een aantal aantrekkelijke kortingen.

Meer info

Het Mentale Portaal

Op het gebied van mentale begeleiding is er nu het Mentale Portaal.

Deze dienst is speciaal ontwikkeld voor de leden van de VVCS. Via het mentale portaal kunnen spelers zich inschrijven voor een gratis online gesprek met een professionele sportpsycholoog. In het gesprek kun je antwoord krijgen op een vraag, een oplossing voor een lastige situatie of we besluiten in samenspraak dat een doorverwijzing naar een persoonlijke coach jou verder kan helpen.

Meer info