Over Team VVCS

Team VVCS is inmiddels een begrip in het betaalde voetbal. In 2004 zag dit VVCS initiatief het licht. Het team van club-zoekende profs reisde toen af naar Clairefontaine, het trainingscentrum van de Franse voetbalbond, om daar onder het oog van scouts haar eerste wedstrijd te spelen tegen het team UNFP, de Franse profs op zoek naar een nieuwe club. De organisatie rondom het team VVCS is sinds dat moment alleen maar geprofessionaliseerd.

De activiteiten

De selectie van club-zoekende VVCS leden (m) begint de trainingssessies steevast als de BVO’s ook starten met hun voorbereiding. Deze trainingssessies beslaan over het algemeen 5 weken en vinden plaats op het complex van VV Woudenberg. De trainingen van Team VVCS staan onder leiding van een complete technische staf: hoofdtrainer, fysiektrainer en een keepertrainer. De trainersstaf wordt uiteraard bijgestaan door een gediplomeerd verzorger.

Tijdens de campagne wordt er dagelijks getraind om de spelers optimaal voor te bereiden op eventuele wedstrijden. Zodra er genoeg deelnemers zijn, wordt er getracht om wedstrijden te organiseren tegen betaald voetbal organisaties in Nederland. Uiteraard worden de verschillende sociale media kanalen van de VVCS ingezet om voor deze wedstrijden aandacht te genereren.

Het doel

Club-zoekende VVCS leden worden in staat gesteld om in teamverband, onder deskundige leiding te trainen en (internationale) wedstrijden te spelen. Ieder jaar weer slagen vele spelers er in om hun professionele carrière op deze wijze te verlengen. Sommigen hielden er zelfs een mooi buitenlands avontuur aan over.

Voor wie?

Team VVCS is een service van de VVCS voor leden (m) die het afgelopen seizoen nog actief waren in het profvoetbal en nu (tijdelijk) clubloos zijn. Alle kosten worden dan ook gedragen door de VVCS.

Vragen?

Heb je vragen over deelname aan Team VVCS, of heb je andere vragen, aarzel niet en stuur een email naar info@vvcs.nl.