NEC-selectie weigert kostuums in te leveren

9 mei 2001

De NEC-selectie heeft besloten voorlopig niet meer mee te werken aan verzoeken van de clubleiding. Dit uit protest over de getraineerde premieonderhandelingen, die zich al het gehele seizoen voortslepen. Zo weigeren de spelers de clubkostuums in te leveren die de club nodig heeft om van logo’s te voorzien.
Al vanaf het begin van het seizoen zijn de spelers met de clubleiding in onderhandeling over een bevredigende premieregeling. De spelersraad riep de hulp in van de VVCS en via bemiddeling van VVCS-staflid Ad Dieben werd in elk geval een overeenkomst gesloten over de premies van de competitiewedstrijden.

Maar over de premies van de wedstrijden in de Amstel-Cup is nog geen overeenstemming bereikt. Ook over doorbetaling van premies bij arbeidsongeschiktheid zijn nog altijd geen afspraken gemaakt.

De spelersraad beschuldigt de clubleiding ervan de onderhandelingen bewust te traineren. Als tegenmaatregel hebben de spelers, bij monde van aanvoerder Danny Hesp, nu besloten niet meer mee te werken aan bepaalde verzoeken die hen vanuit de organisatie bereiken.

Zo weigeren de spelers de clubkostuums in te leveren, die de club nodig heeft om van bepaalde logo’s te voorzien.

Adjunct-directeur Marc Loosen van NEC heeft de VVCS geïnformeerd dat nu toch zo spoedig mogelijk naar een oplossing gezocht zal worden.