De Nederlanders in de Oostenrijkse Bundesliga

22 mei 2001

FC Tirol werd een wedstrijd voor het einde van het seizoen landskampioen. De club moet een voorronde spelen voor een plaats in de Champions League. Voor de Nederlanders in de Oostenrijkse Bundesliga was dit seizoen geen opvallende rol weggelegd.
Bij Rapid Wien – Salzburg 0-0 werd GASTON TAUMENT in de 59e minuut vervangen. Taument scoorde dit seizoen voor Rapid (dat 2e eindigt) 3 keer in 34 wedstrijden. Dejan Savicevic speelde voor Rapid overigens de laatste thuiswedstrijd uit zijn carrière.

Austria Wien van trainer ARIE HAAN verloor opnieuw (2-0 bij GAK) en zakte naar de 5e plaats. DIRK-JAN DERKSEN kwam in de 65e minuut het veld in. Derksen scoorde dit seizoen 3 keer in 16 wedstrijden.
In een open brief aan de fans heeft het Austria-bestuur excuses gevraagd voor de teleurstellende resultaten van dit seizoen. Ook verzocht het Präsidium de kritiek op Arie Haan te staken en hem wat meer geduld te geven.

Bij GAK dat Austria met 2-0 versloeg, kwam ROBERTO LANCKOHR niet in actie. De club uit Graz staat nu 4e.

Casino Bregenz (8e) speelde 0-0 tegen Admira Mödling. Bij Bregenz speelden ARMAND BENNEKER en ERIK REGTOP de volle 90 minuten mee. Hendrik-Jan Regtop, zoals hij in Oostenrijk genoemd wordt, scoorde dit seizoen totnogtoe 7 keer.

Bij Admira (9e) liet trainer Hans Krankl MARCEL OERLEMANS na 50 minuten invallen. De aanvaller scoorde dit seizoen in 26 wedstrijden 1 keer.

LASK Linz eindigt dit seizoen 10e en degradeert naar de Erste Division. Aanstaande donderdag wordt in Oostenrijk de 36e en laatste speeldag afgewerkt.