Nederlander in de Franse Division 1

9 juni 2001

De Franse competitie is niet erg populair bij Nederlandse voetballers. Slechts één Nederlander kwam afgelopen seizoen – voor korte tijd – in de Franse Division 1 uit. Edwin van Ankeren, want om hem gaat het, is inmiddels echter alweer drie clubs verder.
Aan het begin van dit seizoen kwam EDWIN VAN ANKEREN zeven wedstrijden uit voor het Franse Guingamp, waarin hij overigens niet wist te scoren.

Midden in het seizoen tekende Van Ankeren voor de Italiaanse club uit de Serie C, Viterbese. Ook dat avontuur was van korte duur, want in april onderschreef de snelle aanvaller een verbintenis bij het Noorse Odd Grenland.

Hoewel hij daar in 6 wedstrijden inmiddels 2 keer scoorde, weet hij dat ook het einde van de Noorse competitie niet zal meemaken. In augustus voegt Van Ankeren zich bij het Belgische RWD Molenbeek, waarvoor Van Ankeren al twee keer eerder uitkwam.

Het zal de 10e keer zijn dat Van Ankeren van club verwisselt. In Nederland speelde Van Ankeren slechts voor PEC Zwolle en PSV. De volledige lijst van werkgevers in chronologische volgorde: PEC Zwolle, Beveren, RWDM, weer Beveren, weer RWDM, PSV, Eendracht Aalst, Germinal Ekeren, Guingamp, Viterbese, Odd Grenland en straks voor de derde keer RWDM