Richard Haklander verlengt contract bij FC Omniworld

16 januari 2008

Richard Haklander heeft zijn verblijf bij FC Omniworld met 2 jaar verlengd. De van de Graafschap afkomstige speler zit op dit moment in zijn tweede jaar bij de club uit Almere.

Richard Haklander heeft zijn opleiding genoten bij De Graafschap. Bij de club uit Doetinchem tekende hij in juli 2002 zijn eerste contract. Hij speelde voor de club uit Doetinchem in totaal 44 wedstrijden, 18 in de Eredivisie en 26 in de eerste divisie, en scoorde in totaal 5 doelpunten.

                                       
                             Richard Haklander

In juli 2005 tekende hij een 2-jarig contract bij FC Omniworld. Afgelopen vrijdag speelde Richard zijn 56ste wedstrijd (9 doelpunten) voor Omniworld, waarmee hij de 100 volmaakte. 

Edwin de Kruijff, die als spelersbegeleider Richard tijdens de onderhandelingen bijstond: ‘Omniworld is tevreden over Richards ontwikkeling als controlerende middenvelder. Hij kwam als spits/aanvallende middenvelder naar Almere. Aan het begin van dit seizoen raakte centrale verdediger Bas van de Brink geblesseerd bij een motorongeluk, waardoor Richard centraal achterin kwam te spelen. Vanaf het moment dat Bas weer fit is speelt Richard als controlerende middenvelder. Hij maakt op die positie een dusdanige ontwikkeling door, dat Omniworld graag met 2 jaar wilde verlengen.’ 

‘Gezien het feit dat Richard het enorm naar zijn zin heeft, het vertrouwen van de trainers krijgt en ook wij vinden dat Richard nog moet doorgroeien om een sportieve stap te kunnen maken, zijn we tot een akkoord gekomen.’