Spelersgroepbezoeken FC Omniworld en Helmond Sport

16 oktober 2008

Deze week heeft een delegatie van de VVCS onder leiding van Danny Hesp voorlichting en adviezen gegeven aan de spelers van FC Omniworld en Helmond Sport.

Tijdens deze bijeenkomsten kregen de spelers voorlichting en informatie over onder andere de nieuwe CAO, de plannen voor een flexibeler CFK en de degradatieregeling in de Jupiler League. Ook worden de diverse VVCS diensten zoals de re-integratieservice en de VVCS academy aan de spelers gepresenteerd. De spelers kregen na afloop ruimschoots de tijd voor stellen van zowel collectieve als persoonlijke vragen.

Bij het bezoek aan FC Omniworld, dat op dit moment de voorlaatste plaats inneemt in de Jupiler League, spraken de spelers hun ongenoegen uit over de degradatieregeling.

De onzekerheid over hun toekomst mochten zij degraderen naar de amateurs, alsmede de wijze van besluitvorming van de KNVB om de degradatieregeling in rap tempo in te voeren kon op weinig sympathie rekenen.

Bij de nummer 4 uit de Jupiler League Helmond Sport lag de nadruk meer op de plannen van het CFK om de regeling in de toekomst flexibeler te maken. De keuze uit meerdere beleggingsprofielen en de inkorting van de uitkeringsduur werden daar uitgebreid besproken.