Anton Vriesde naar KFC Uerdingen

2 juli 2001

Anton Vriesde had vorige week nog de VVCS gebeld om informatie over hoe een uitkering aan te vragen. De 32-jarige verdediger kwam na zes jaar MVV niet meer voor een nieuw contract in aanmerking. Maar net voor 1 juli meldde zich KFC Uerdingen 05. Binnen twee dagen was de deal rond.

Nog niet zo lang geleden was Uerdingen – toen nog Bayer Uerdingen – een vooraanstaande Bundesligaclub, waar spelers als Jan Heintze en Erik Meijer speelden. Zonder rijke sponsor is de KFC echter in korte tijd afgegleden naar de divisie onder de 2. Bundesliga, de Regionalliga.

De trainer die de club weer op een hoger plan moet zien te brengen is de Nederlander Jos Luhukay, bekend als speler van onder meer VVV, SVV en RKC. Hij gaat bij Uerdingen zijn tweede jaar in. Vriesde speelde met ADO Den Haag verschillende keren tegen zijn toekomstige trainer.

Vriesde: ‘Uerdingen had, zonder dat ik het wist, het afgelopen jaar regelmatig gescout in de Totodivisie. Ik was inderdaad van plan om per 1 juli een uitkering aan te vragen. Na 200 competitiewedstrijden leek er een plotseling einde aan mijn carrière te komen. Maar vorige week werd ik gebeld of ik interesse had in Uerdingen. Zij zochten nog een centrale verdediger. Ik ben er vrijdag gaan praten, zaterdag waren we rond en zondag begon de training weer. Ik heb voor een jaar getekend en heb er zin in.’

Bij KFC Uerdingen speelt reeds de Nederlander Maurice Koenen. Hij verliet VVV in 1999 voor SV Straelen, een satelietclub van Uerdingen,. waar Luhukay op dat moment trainer was. Vorige zomer maakten zij beiden de stap naar Uerdingen.