Ronald Graafland naar Ajax

3 september 2010

Zo speel je namens Team VVCS, en zo teken je een contract bij Ajax. Het lijkt een jongensboek, maar doelman Ronald Graafland maakte het deze zomer echt mee, nadat hij Vitesse had verlaten.

 

Graafland moest vertrekken bij de Arnhemse club, waar hem geen nieuw contract werd aangeboden. Omdat hij niet direct een nieuwe werkgever vond, meldde de 31-jarige Rotterdammer zich aan voor Team VVCS, het elftal met spelers op zoek naar een nieuw contract.

 

Graafland trainde mee met de selectie van coach Edward Metgod, stond tijdens twee oefenwedstrijden tussen de palen, en leek op weg om deel te nemen aan het FIFPro Tournament, totdat hij bij een club ‘op proef’ mocht komen.

 

Die oefenperiode leverde uiteindelijk niets op, maar daar zal Graafland niet rouwig om zijn. Hij tekende deze week een eenjarig contract bij Ajax, de club die zich vorige week kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League, en daarin binnenkort Real Madrid en AC Milan treft.

 

‘Dat ik bij Ajax zou tekenen, daaraan durfde ik niet eens te denken toen ik me op aanraden van mijn begeleider Louis Laros aanmeldde bij Team VVCS’, vertelde Graafland met een grote glimlach vlak voor zijn eerste training bij zijn nieuwe club. ‘Dit is fantastisch, haast te mooi om waar te zijn.’

 

Naast Graafland vonden acht andere spelers die deze zomer deel uitmaakten van Team VVCS een nieuwe profclub: Eldridge Rojer (FC Emmen), Sjors Verdellen (MVV), Cor Varkevisser (Telstar), Jhon van Beukering (Helmond Sport), Regilio Seedorf (FC Oss), Niek Ripson (RBC Roosendaal), Roel de Graaf (RBC Roosendaal) en Edwin Linssen (AEK Larnaca, Cyprus), John van Beukering (Go Ahead Eagles).