Ricky van Wolfswinkel topscorer van Nederland

23 september 2010

Ricky, je bent momenteel topscorer van Nederland. Ziet het leven er nu opeens heel anders uit?

 

Van Wolfswinkel: ‘Dat niet, maar je merkt wel dat de impact groot is. Er is veel media-aandacht en het verwachtingspatroon  bij de buitenwacht is ook hoger te komen liggen. Maar dat is alleen maar positief. Ik geniet er wel van, zolang het duurt. Het geeft me energie en het motiveert me om in mezelf te blijven investeren.’

 

In 13 wedstrijden loop je 1 op 1: zeven goals in de competitie en zes in de Europa League. Raak je straks in paniek als je twee of drie wedstrijden droog blijft staan?

 

Van Wolfswinkel: ‘Absoluut niet. Ik zit lekker in mijn vel en weet dat ook dan de doelpunten vanzelf wel weer komen. Dat heb ik geleerd: als je een kans mist komt er altijd weer een volgende. Ik ga me pas zorgen maken als ik niet meer in scoringspositie kom. Tegen Napoli en Groningen, miste ik een paar kansen. Dat is balen, maar ze kwamen wel voort uit een paar goede loopacties. Het is natuurlijk wel lekker dat je tegen VVV vervolgens weer twee keer scoort.’

 

Heb je doelstellingen voor de rest van het seizoen?

 

Van Wolfswinkel: ‘Ik wil doorgaan met scoren voor FC Utrecht. Dat is het allerbelangrijkste. Als het mij goed gaat, is de kans groot dat het met de club ook goed gaat. We willen met de club een plekje hoger eindigen dan vorig seizoen.

Met Jong Oranje wil ik naar het EK, daarvoor moeten we in de laatste ronde van Oekraïne winnen. Vervolgens willen we op de eindronde in Denemarken voor de Europese titel gaan!’