Nathaniel Will op zijn plaats bij NEC

1 november 2010

Deze zomer kwam Nathaniel Will over van de Ajax beloften naar NEC-Nijmegen. Het VVCS web-team is benieuwd hoe het hem bij NEC vergaat.

 

Nathaniel hoe kijk je terug op de eerste maanden bij je nieuwe club?

 

“Ik moet zeggen dat ik me vanaf het begin gelijk thuis heb gevoeld. Ik ben goed opgevangen in de spelersgroep en de club heeft me prima geholpen met het vinden van geschikte woonruimte. Dit was wel prettig zodat ik me volledig op het voetballen kon concentreren. Op technisch gebied was het in het begin vooral fysiek wel even wennen. Het tempo ligt een stuk hoger dan ik gewend was bij Jong Ajax, en de wedstrijden in de Eredivisie zijn natuurlijk van een ander niveau dan die van de beloften competitie”.

 

Desondanks ben je al vanaf de eerste wedstrijd basisspeler. Had je dit verwacht?

 

“Wel gehoopt maar niet verwacht. Toen ik voor het eerst met NEC sprak, zochten ze op de rechtsback positie een jonge speler met potentie. Ik moest de concurrentie maar aan gaan. Kennelijk heb ik in de voorbereiding mijn kans gepakt. Tot op heden heb ik alles gespeeld. Gezien het feit dat de trainer me elke week opstelt, neem ik aan dat hij veel vertrouwen in mij heeft. Natuurlijk realiseer ik mij dat ik mij echt verder moet ontwikkelen. WE besteden nu veel aandacht aan de duelkracht”.

 

Afgelopen zondag speelde je voor het eerst de beladen derby tegen Vitesse. Dit zal wel een bijzondere belevenis zijn geweest?

 

“Dit was zeker een speciale ervaring. Vanaf het eerste moment dat ik bij NEC kwam, was mij duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. In de week voor de wedstrijd merkte je dat deze wedstrijd enorm leeft binnen de club en supporters. Op de laatste training werden we door een groot aantal supporters met vuurwerk onthaald en luid toegezongen. Helaas was het geen beste wedstrijd en hebben we de wedstrijd niet kunnen winnen. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat een gelijkspel de verhoudingen prima weergaf”.

 

Je hebt een contract voor 2 jaar met een optie voor 2 jaar getekend bij NEC. Wat is je doel bij deze club?

 

“Het gaat allemaal natuurlijk heel snel. Mijn eerste doel was om een basisplaats te veroveren, hetgeen snel is gelukt. Ik besef mij terdege dat het makkelijker is om er te komen dan er te blijven. Nu moet ik zorgen dat ik mij op alle gebieden verder ga ontwikkelen, en zodoende een meerwaarde kan worden voor NEC. Net als iedere voetballer, wil ook ik uiteraard het hoogste bereiken. NEC is op dit moment in mijn carrière een prima club”.