Luuk de Jong overtuigd van toekomstperspectief bij FC Twente

18 november 2010

Gisterenavond hebben Luuk de Jong en FC Twente hun handtekeningen gezet onder een nieuw contract. De huidige verbintenis werd opengebroken, opgewaardeerd en verlengd tot met het seizoen 2013/2014, met een optie voor een extra seizoen.

In aanwezigheid van onder meer voorzitter Joop Munsterman, trainers Michel Preud’homme en Alfred Schreuder, manager finance en control Gert-Jan Nijweide, vader Luuk de Jong en VVCS begeleider Louis Laros, vond de ondertekening in een gezellige, informele sfeer onder het genot van een hapje en drankje plaats in de bestuurskamer van FC Twente.

Luuk kwam medio 2009 over van De Graafschap en ontwikkelde zich daarna stormachtig.

In 26 competitiewedstrijden scoorde hij al acht maal en was aan het begin van het seizoen de enige doelpuntenmaker in de door FC Twente gewonnen wedstrijd voor de Johan Cruijff schaal tegen Ajax. Ook in de onlangs gespeelde Champions League wedstrijd tegen Werder Bremen was hij trefzeker.

Luuk de Jong: “ Ik ben heel blij met deze verlenging. Ik voel me helemaal op mijn plaats bij deze club en ben hier nog lang niet uitgeleerd. De behoefte om naar een andere club te gaan leeft op dit moment totaal niet. Hier wordt zeer gericht gewerkt om het individu en team optimaal te laten ontwikkelen en presteren. Als voetballer sta ik pas aan het begin van mijn loopbaan en besef dat ik juist die individuele begeleiding nodig heb om een betere speler te worden.”

Eén doel heeft Luuk duidelijk voor ogen: “Ik wil de spits van FC Twente worden”

Luuk speelt momenteel geregeld achter de aankoop Marc Janko. “Op dit moment begrijp ik dat volkomen. Ik ben nu gebaat bij zoveel mogelijk speelminuten en kan nog veel van Marc leren, maar mijn ambitie is om binnen afzienbare tijd zelf in de spits te staan….”

Foto: Frank Hillen