Eerste basisplaats in de Eredivisie voor Sjoerd Overgoor

23 november 2010

Sjoerd, hoe is jouw carrière tot dusver verlopen?

“Vanaf het moment dat ik kon lopen ben ik in de weer geweest met een balletje. Op mijn 12e ben ik naar FC Twente vertrokken. Daar heb ik gespeeld tot in de A1. Daarna ben ik vertrokken naar De Graafschap. Na eerst 1 jaartje in de jeugd te hebben gespeeld, kon ik direct aansluiten bij de eerste selectie.

Door het trainen op dit voor mij hogere niveau heb ik mezelf op een groot aantal punten kunnen verbeteren. Het gaat toch allemaal een stuk sneller dan in de jeugd en je speelt ineens met jongens die veel ervaring hebben. Wedstrijden speelde ik tot op heden vooral met het 2e elftal. Met dit team hebben wij twee keer de bekerfinale gehaald en dat was super.

Maar het uiteindelijke doel is toch altijd spelen voor het eerste team geweest”.

Voelde je aankomen dat je zou gaan spelen?

“Vanaf donderdag had ik wel het idee dat ik zou kunnen gaan spelen. Op de training werd ik bij een trainingsvorm ingedeeld bij de basis, en op de afsluitende training kwam de trainer naar mij toe met de mededeling dat ik zou gaan starten.

Zaterdag stond ik op met een gezonde wedstrijdspanning. Gelukkig had ik daar vanaf de warming-up geen last meer van.

De eerste helft speelde ik voor mijn gevoel heel lekker. Bij de tweede goal was ik ook nog betrokken want ik gaf een assist. Ik zag Poepon uit mijn ooghoek en na een fantastische aanname wist hij te scoren.

In het begin van de tweede helft kreeg ik een behoorlijke schop op mijn kuit waardoor ik uiteindelijk in de 75e minuut ben gewisseld. Na de wedstrijd kwam een aantal journalisten naar mij toe en die vonden het leuk dat er weer een jongen uit de eigen opleiding zijn debuut had gemaakt.

Dit was voor mij een compleet nieuwe ervaring en dan zie je pas de impact van de Eredivisie”.

 

Wat verwacht je van de komende periode?

“Ik verwacht de komende periode meer minuten te gaan maken in het eerste team. Voor mijn gevoel heb ik laten zien dat ik het niveau aankan, maar het is aan de trainer om daarin keuzes te maken.

Mijn debuut smaakt absoluut naar meer. Jarenlang heb ik keihard getraind om dit moment mee te maken, en nu blijf ik er alles aan doen om ook de komende periode in de basis te starten.

Met het team staan we er gelukkig redelijk voor. 

De sfeer in de groep is dan ook prima. De trainer moet soms tactische keuzes maken die niet voor alle spelers plezierig zijn, maar iedereen gaat daar goed en professioneel mee om.

Tot aan de winterstop moeten we nog 4 wedstrijden spelen, als ook een gedeelte van de wedstrijd tegen Willem II. Hopelijk kunnen we nog een paar plaatsen stijgen op de ranglijst.

Uiteindelijk zou het mooi zijn als we aan het einde van het seizoen bovenaan het rechterrijtje staan”.

 

Foto: www.eredivisie.nl (De Graafscap TV)