Jhon van Beukering geniet van debuut voor Feyenoord

13 december 2010

Afgelopen zondag beleefde Jhon van Beukering zijn debuut voor Feyenoord. Tot scoren kwam hij nog niet maar voor hem was dit al een overwinning. Van de zomer nog actief voor Team VVCS en nu spelen voor bijna 40.000 toeschouwers. Even bellen over hoe het “the day after” met hem is.

 

Hoe heb jij je debuut beleefd?

 

‘Super was het! Tijdens de warming up begon het publiek al mijn naam te scanderen. Ik voelde dat zij achter mij stonden. Het is toch een droom om voor zo’n grote club met zulke fanatieke supporters te debuteren. Daar ben ik echt trots op!’

 

Afgelopen zomer nog Team VVCS nu Feyenoord, het kan raar lopen.

 

‘Inderdaad. Afgelopen zomer bij Team VVCS was ik echter niet fit en niet klaar om te spelen. Ik ben daarna eerst een tijdje voor mijzelf gaan trainen om daarna kort voor Go Ahead Eagles te spelen. Bij het nationale elftal van Indonesië heb ik helaas alleen maar getraind. De wedstrijd tegen Uruguay ging niet door, omdat Uruguay protest had aangetekend tegen het meedoen van enkele importspelers, waaronder ikzelf. De wedstrijd tegen de Malediven moest ik vanwege mijn terugreis afzeggen. Het was wel een unieke ervaring.’

 

Hoe is het om nu voor Feyenoord te spelen?

 

‘Aan alles merk je dat Feyenoord een topclub is. De organisatie is zeer professioneel, veel meer dan bij andere clubs waar ik heb gespeeld. Ook is het legioen ongelofelijk fanatiek en trouw. Trainer Mario Been is nog precies zoals ik hem ken uit mijn periode bij NEC, hij is totaal niet veranderd.’

 

Hoe kijk je naar de toekomst?

 

‘Ik kijk niet te ver vooruit. Ik ga super mijn best doen om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en te scoren. En dan hoop ik dat ik een contractverlenging kan verdienen. Het is al fantastisch om voor deze club te spelen en natuurlijk wil ik dat langer doen dan dit seizoen.’


Foto: www.fr12.nl