Ismo Vorstermans pakt zijn kans bij FC Utrecht

25 januari 2011

Ajax leed zondagmiddag in een tot de nok gevuld stadion Galgenwaard de eerste nederlaag onder het bewind van Frank de Boer.

Opvallende speler aan Utrechtse zijde was de 21 jarige Ismo Vorstermans.  Tijd om eens nader kennis te maken met de centrale verdediger van FC Utrecht.

 

Ismo, zeker  goed geslapen na de overwinning?

‘Nou eigenlijk niet. Mijn lichaam zat waarschijnlijk nog vol adrenaline, want ik kon de slaap niet vatten. ’s-Avonds heb ik de wedstrijd nog een keer helemaal terug gekeken op televisie en ook in bed bleven de beelden in mijn hoofd maar terug komen. Ik heb wel enorm veel reacties van bekenden gekregen die me feliciteerden met de overwinning en mijn doelpunt. Daar zaten ook een paar berichten van vrienden bij die Ajax fan zijn met de mededeling dat ik beter in een andere wedstrijd had kunnen scoren, haha’.

 

Vorige week stond je in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ook al in de basis. Zag je dat aankomen?

‘Ja een beetje wel. Tijdens het trainingskamp in Portugal stond ik in de twee oefenwedstrijden die we speelden tegen Heerenveen en Standard Luik in de basis en daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Je weet dat een trainer in een voorbereidingsperiode naar de eerste competitiewedstrijd toewerkt. Tijdens de laatste trainingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo trainde ik ook met de basis elf. Dan weet je wel dat je gaat spelen. Overigens hoorde ik het pas officieel bij de wedstrijdbespreking op de dag van de wedstrijd’.

 

Je hebt nog een contract tot het einde van dit seizoen. Weet je al wat FC Utrecht met je wil?

‘Toevallig heb ik deze week een officiële aanbieding van de club gekregen om mijn contract te verlengen voor de duur van twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Op het trainingskamp in Portugal kreeg ik in een gesprek met Foeke Booy al te horen dat de club zeer tevreden is en graag met mij door wil. Dit hebben ze nu geconcretiseerd. Samen met Louis Laros ga ik deze week bespreken wat het beste voor me is.  Bij mij is de  intentie zeker aanwezig om bij FC Utrecht te blijven. Ik hoop dat we er snel uitkomen’.

 

Wat is je persoonlijke doelstelling voor de korte- en lange termijn?

‘Ik besef terdege dat ik pas aan het begin sta van mijn carrière.  Mijn eerste doelstelling is om basisspeler bij FC Utrecht te blijven. Dat zal nog een heel gevecht worden als je ziet dat een ervaren speler als Schut nu op de bank zit. Er komen is makkelijker dan er te blijven hè…   De belangrijkste doelstelling voor mezelf is om mijn eigen top te halen en waar dat eindigt is nu nog niet te zeggen. Als ik droom op de langere termijn zie ik mezelf bij Manchester United spelen. Dat is echt de droomclub voor mij…’                                                                


Foto: ANP