Ook VVV-Venlo onder de indruk van mogelijkheden VVCS Academy

30 januari 2011

Op uitnodiging van algemeen directeur Marco Bogers heeft VVCS Academy medewerker Arjan Ebbinge gisteren een bezoek gebracht aan VVV-Venlo. Directeur Bogers had van zijn spits (en HBO student) Ruud Boymans al zo veel positiefs gehoord over de mogelijkheden van de VVCS Academy, dat hij het functioneren van de virtuele klas ook zelf wel eens wilde ervaren.

Hierbij was ook middenvelder Ken Leemans aanwezig. Hij overweegt in navolging van zijn collega Boymans om ook de HBO studie gaan volgen.

Directeur en speler bleken na een demonstratie meer dan overtuigd van de voordelen die het studeren via de virtuele klas studeren biedt.

Ken Leemans wil zich naast het voetballen ook veder ontwikkelen. De HBO studie aan de VVCS Academy maakt dit juist prima mogelijk. Zeker ook omdat hij straks de praktijkopdrachten bij zijn club kan uitvoeren.

Ook Marco Bogers ziet in deze werkwijze voor zowel zijn club als de spelers alleen maar voordelen. Volgens hem lopen er bij VVV-Venlo namelijk meerdere spelers rond die ook na beëindiging van

hun sportieve carrière van waarde kunnen zijn voor de club. Doordat een speler al tijdens zijn actieve carrière een studie volgt, krijgt de club reeds dan een inzicht in de capaciteiten en mogelijkheden van een speler.

Ook over de aan de VVCS Academy te volgen taalcursussen bleek VVV-Venlo enthousiast. Op dit moment krijgen zeven buitenlandse spelers één keer per week via de traditionele manier Nederlandse les. Kennelijk maken de spelers hierdoor wat minder snel dan gewenst vorderingen. Ook wat dat betreft kan de VVCS Academy een uitstekend alternatief zijn. De virtuele klas is namelijk ook bij uitstek geschikt om snel een vreemde taal onder de knie te krijgen. En dat is ook in het geval van VVV-Venlo en haar spelers een gemeenschappelijk belang.

Wordt derhalve ongetwijfeld vervolgd.