Willem Janssen definitief naar FC Twente

11 februari 2011

Wat al maanden in de lucht hing maar nog niet door de club was aangekondigd werd afgelopen dinsdag definitief door de landskampioen bevestigd.

Willem Janssen maakt de overstap van Roda JC naar FC Twente. De 24-jarige middenvelder gaat voor vier seizoenen naar Enschede. Het contract gaat in per 1 juli 2011.

Janssen is bij Roda JC bezig aan zijn vierde seizoen en speelde tot dusver 108 competitiewedstrijden voor de club uit Kerkrade. In deze duels scoorde hij twintig keer. Voor zijn overgang naar Roda JC, in de zomer van 2007, kwam Janssen uit voor VVV-Venlo. Voor deze Limburgse club speelde hij 93 competitieduels en maakte hij zestien doelpunten.

Mooie stap
“Ik zie deze transfer als een mooie stap in mijn carrière. Twee jaar geleden werd mij gevraagd naar welke club ik zou willen doorgroeien en toen heb ik FC Twente gezegd. Het is mooi dat dit nu gaat gebeuren”, zegt Janssen, die een goede periode doormaakt bij Roda JC. “Eigenlijk is die goede fase ingezet na de winterstop vorig seizoen. Als team gingen we beter presteren en ik merkte zelf dat ik doorgroeide. Die prestaties worden nu bekroond met een transfer naar FC Twente.”

Janssen, geboren in Nijmegen en student aan de VVCS Academy  waar hij de HBO opleiding volgt, maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut bij VVV-Venlo. Na drie seizoenen maakte hij de overstap naar Roda JC. “Mijn carrière is elke keer met een mooie stap omhoog gegaan. Toen FC Twente zich meldde heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Het is de kampioen en ook dit seizoen draait het weer goed. De club steekt goed in elkaar en tijdens de gesprekken kreeg ik een goed gevoel.”

Geen individualist
Willem Janssen omschrijft zichzelf als een teamspeler. “Ik ben geen individualist, maar een speler die de combinaties opzoekt en loopvermogen in huis heeft. Een extra kwaliteit is dat ik de grote ruimtes achter een verdediging in kan duiken en daardoor mijn doelpuntje mee kan pikken. Met mijn kwaliteiten hoop ik wat extra’s toe te voegen aan FC Twente.”

“Nu is er duidelijkheid en speel ik komend seizoen voor FC Twente. Daar ben ik erg blij mee. Met Roda JC draaien we een goed seizoen en we strijden nog ergens voor. Roda JC wilde graag zo lang mogelijk de rust rondom het elftal bewaren.  Dat was ook de reden dat FC Twente het van Roda JC nog niet eerder bekend mocht maken.  Ik wil mijn periode bij Roda JC goed afsluiten, we gaan voor het behalen van de play-offs. Als dat lukt kijk ik met een voldaan gevoel terug op mijn periode bij Roda JC.”

Willem werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros en Sjef Blatter van de VVCS.