Spelers in Griekenland slachtoffer van excessief geweld

10 maart 2011

Na alle explosies van geweld tegen spelers hebben heeft de PSAP, de Griekse zusterorganisatie van de VVCS, duidelijk gemaakt dat het zo niet verder kan. De incidenten volgen elkaar snel op en krijgen een steeds idioter karakter.

Publiek komt het veld op en jaagt letterlijk op spelers, men gooit flessen vanaf de tribune, een gehele selectie werd een aantal uren gegijzeld in de spelersbus en nog vorige week voelden de spelers van Aris zich zo bedreigd door hen achtervolgende “fans” dat zij zich zelf opsloten in hun kleedkamer, welke snel werd gebarricadeerd. Uren later werden zij ontzet door de oproerpolitie, die daarbij zelfs traangas gebruikte.

Bij monde van hun spelersvakbond hebben de spelers een eisenpakket neergelegd dat moet leiden tot een normale, veilige werkomgeving. Het is aan de (voetbal)autoriteiten om de spelers deze veiligheid te garanderen. Gebeurt dat niet voor morgenavond, dan lijkt een staking de volgende stap. De spelers van tien ploegen in de Super League hebben hiertoe al besloten. Vandaag volgt weer een overleg tussen de PSAP en alle aanvoerders.