Klaas-Jan Huntelaar spreekt in De Contractspeler

13 april 2011

Klaas-Jan Huntelaar vertelt in een openhartig interview in De Contractspeler over zijn sportieve keuzes, zijn nieuwe stichting en meer.

Klaas-Jan Huntelaar heeft sinds kort zijn eigen stichting: de Klaas-Jan Huntelaar Foundation. ,,Bedoeling is dat er vanuit de stichting goede projecten worden ontwikkeld voor de maatschappij’’. Het is zijn eigen initiatief maar inspiratie putte hij uit gesprekken met Clarence Seedorf, bij AC Milan zijn ploeggenoot in het vorige seizoen. ,,Clarence heeft ook veel van dit soort dingen die hij doet. We hebben daar wel eens over gesproken. Zo ben ik zelf tot het idee gekomen dat ik het leuk zou vinden om mensen te helpen’’.
De stichting is vorige maand met hulp van zijn belastingadviseur Stef Bekker (Punt en Van de Weerdt belastingadviseurs) opgericht. ,,Ik ga er me zeker zelf ook mee bezig houden’’. Maar het voetbal gaat voor en een nog te formeren team zal de Foundation moeten leiden en aansturen. ,,Ik heb het altijd al leuk gevonden om wat met en voor mensen te doen. Toen ik jong was, was ik nog gericht op mijn voetbalcarrière. Daarin wilde ik veel bereiken. Maar je wordt ouder; ik ben ook vader. Je ziet steeds meer andere zaken. Je moet het toch met elkaar maken’’.
Klaas-Jan Huntelaar denkt nog na over de projecten die hij vanuit zijn stichting wil begeleiden. ,,Net wat er speelt en zo breed mogelijk’’. Het kan zijn dat een goed doel wordt ondersteund of dat er zelf iets wordt ontwikkeld. ,,Integratie is een hot item in Nederland. Mensen die hier al jaren zijn, worden als buitenlanders weggezet. We moeten met elkaar in contact komen en niet deze mensen aan de zijkant van de maatschappij plaatsen’’. In het voetbal is hij gewend met tal van culturen om te gaan. Buitenlanders integreren vlotter via de sport in de maatschappij.
Een ander idee zou kunnen zijn om kinderen op een echte vakantie te trakteren. ..Ik heb er ook wel eens aan zitten denken om bijvoorbeeld deze zomer iets te organiseren voor jongeren die niet op vakantie kunnen, om daar een leuk kamp voor te organiseren’’. En zo spookt er van alles door zijn hoofd, wat later eventueel moet worden uitgewerkt. ,,Nu financier ik het meeste zelf. Het is wel de bedoeling dat als iedereen ziet dat het een goed initiatief is, bedrijven ook kunnen meedoen en helpen’’.