Jurgen Streppel nieuwe trainer/coach van Willem II

26 april 2011

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Jurgen Streppel aan de slag gaan als de nieuwe hoofdcoach van Willem II. Streppel tekent in Tilburg een contract voor twee jaar met een optie voor een verlenging van 1 seizoen. Willem II is de tweede club waar Jurgen Streppel als hoofdcoach aan de slag gaat.


Op dit moment is Streppel hoofdtrainer van Helmond Sport. Hier is Streppel aan zijn tweede seizoen bezig. Vorig jaar wist hij zich met Helmond Sport te kwalificeren voor de play-offs, waarin Helmond Sport uiteindelijk het hoofd moest buigen voor Sparta Rotterdam. Dit seizoen speelt Streppel met Helmond Sport zeer attractief voetbal, hetgeen geresulteerd heeft in een zeer verdienstelijke derde plaats in de Jupiler League. Dit betekent dat Helmond Sport nog kans heeft op promotie naar de Eredivisie.

Marc van Hintum, manager technische zaken bij Willem II, is zeer content met het 

vastleggen van Streppel. Op de persconferentie van donderdag 21 April zei hij het volgende:

“Jurgen is een jonge ambitieuze trainer die bij Helmond Sport bewezen heeft dat hij zijn team attractief voetbal kan laten spelen en hij heeft de kwaliteiten om spelers individueel daadwerkelijk beter te maken. Dit zal ook de opdracht van Jurgen zijn bij Willem II hetgeen uiteindelijk moet leiden tot een terugkeer in de Eredivisie (Willem II ging er klaarblijkelijk vanuit dat degradatie onafwendbaar is, maar na de winst op AZ afgelopen zaterdag gloort er nog een klein sprankje hoop voor de Tricolores. red.).”

Streppel is ook zeer enthousiast over zijn overgang naar Willem II: “Ondanks een dreigende degradatie zie ik Willem II als een goede stap vooruit. Deze club heeft een mooie historie, prima stadion en een grote achterban. Ik zie hier absoluut mogelijkheden om iets moois neer te zetten. Ik merk dat deze ambitie ook leeft bij de club en gezamenlijk gaan wij aan de slag om de doelstellingen te verwezenlijken!”

 

Streppel heeft zich in de besprekingen met Willem II laten bijstaan door het begeleidingsteam van de VVCS.