Wouter de Vogel naar ADO Den Haag

4 mei 2011

Wouter de Vogel heeft een mondeling akkoord bereikt met ADO Den Haag over een 2-jarig contract met een optie voor nog een extra jaar. De 20-jarige multifunctionele aanvaller stapt transfervrij over van AZ.

Dit seizoen speelt Wouter de Vogel op huurbasis voor Telstar waar hij tot dusver 28 wedstrijden speelde en 7 keer scoorde.

Dat hij aan een indrukwekkend seizoen bezig is blijkt ook uit het feit dat hij is verkozen tot grootste talent in de vierde periode in de Jupiler League en hiermee de Bronzen Stier won. Tevens is Wouter de Vogel genomineerd voor de Gouden Stier voor beste talent van het seizoen. Maandag 9 mei zal in de Panama in Amsterdam de uitreiking zijn voor de Gouden Stier.

Wouter de Vogel over zijn overgang naar Den Haag: “Ik ben trots dat ik de mogelijkheid had om uit een aantal opties te kiezen. De gesprekken met de trainers John van den Brom en Maurice Steijn van ADO Den Haag gaven mij een goed gevoel en waren voor mij doorslaggevend. Daarbij hebben zij dit jaar bij ADO laten zien dat ze spelers ook beter kunnen maken. Ik zie deze overgang dan ook als een perfecte volgende stap in mijn ontwikkeling.”

Wouter de Vogel heeft zich tijdens de besprekingen laten bijstaan door Louis Laros van de VVCS.