Bob Schepers tekent bij FC Utrecht

31 augustus 2011

Bob Schepers heeft gisteren een akkoord bereikt met FC Utrecht over  een contract voor 3 seizoenen met een optie voor nog twee jaar. Eerder op de ochtend bereikte FC Utrecht al een akkoord met SC Cambuur over de afkoop van het contract van Schepers.

Schepers maakte al op 16 jarige leeftijd zijn debuut voor de club uit de Friese hoofdstad en speelde, ondanks zijn jeugdige leeftijd, reeds 27 wedstrijden in de Jupiler League. Schepers heeft ook meerdere jeugdinterlands achter zijn naam staan en veroverde met het Nederlands jeugdteam onder 17 twee jaar geleden tijdens het EK een zilveren medaille. Als vice kampioen van Europa resulteerde dit in een kwalificatie voor het WK onder 17 in Nigeria, waar Schepers ook zijn minuten heeft gemaakt. Bij SC Cambuur wilde men Schepers overhalen tot een langer verblijf, maar dit aanbod sloeg Schepers in het voorjaar van 2011 af. Schepers: “Ik voelde mij enorm gevleid dat SC Cambuur mijn contract, dat nog 1 jaar zou doorlopen, wilde openbreken. Ik heb er de hele jeugdopleiding doorlopen en mijn debuut in het eerste elftal gemaakt. SC Cambuur is echt mijn club. Na uitvoerig overleg met mijn ouders en de mensen van de VVCS heb ik uiteindelijk toch besloten om niet in te gaan op het voorstel van SC Cambuur om zo mijn sportieve toekomst in eigen hand te houden. In de voorbereiding heb ik een aantal malen op de bank moeten plaats nemen  en dit leidde bij mij tot onzekerheid. Heb ik er wel goed aan gedaan om niet te verlengen, dacht ik op dat moment. Gelukkig had ik veel steun aan mijn ouders en de mensen van de VVCS die mij volledig steunden en zeiden dat het echt allemaal goed zou komen.  Ze hebben gelijk gehad want ik heb nu een contract kunnen tekenen bij een fantastische club. FC Utrecht is een echte volksclub met een fanatieke aanhang. Ik kijk er nu al naar uit om op het veld van de Galgewaard te staan. Dit zal nog wel even duren want het komend jaar blijf ik spelen bij SC Cambuur. Dit is in gezamenlijk overleg met beide clubs bepaald. Voor mij is dit belangrijk. Ik ben nu nog niet klaar voor een basisplaats bij FC Utrecht en bij SC Cambuur kan ik wekelijks spelen.”

Technisch directeur Foeke Booy is zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst. “Bob is een talentvolle  vleugelaanvaller die snelheid en creativiteit combineert. We hebben Bob lange tijd gevolgd en het past in onze filosofie om jonge talentvolle spelers uit de Jupiler League voor langere tijd aan ons te binden. Met SC Cambuur hebben wij een opleidingstraject uitgestippeld met als doel dat Bob volgend jaar aansluit bij de A-selectie van FC Utrecht.”

Bob Schepers heeft zich in de onderhandelingen met FC Utrecht laten bijstaan door de VVCS.