VVCS zet eigen re-integratieservice voort

11 oktober 2011

Al bijna drie jaar kent  de VVCS binnen haar service-pakket een eigen re-integratie service.

Tot op heden werden al bijna vijftig (ex-)spelers succesvol begeleid naar een tweede carrière. Het UWV heeft de VVCS hierin financieel bijgestaan. Door forse overheidsbesparingen komt aan deze samenwerking nu een einde, hetgeen echter zeker niet betekent dat de VVCS deze service voor haar leden zal beëindigen, in tegendeel.

VVCS directeur Louis Everard hierover: “Wij zijn trots op de gerealiseerde successen en achten het onze verantwoordelijkheid om de spelers ook zonder de hulp van het UWV aan het einde van hun actieve loopbaan verder te kunnen helpen naar een tweede carrière. Als het aan de VVCS ligt, is het echt niet nodig om in het zogenaamde zwarte gat terecht te komen. Onze service houdt niet op na afloop van het laatste contract. Juist dan kan een beroep gedaan worden op het team VVCS, onze sollicitatieservice en de re-integratieservice. Dat houden wij zeker in stand “.

Op gebied van de re-integratie is het bureau Sport United van Marieke Pol al jarenlang de partner van de VVCS. Het contract met haar is recent verlengd. De spelers kunnen dan ook een beroep blijven doen op haar ervaring en deskundigheid. De spelers kunnen hiervoor terecht op het VVCS kantoor in Hoofddorp, maar indien dat voor hen makkelijker is, ook in hun eigen regio. Marieke zal hierin worden bijgestaan door Suzanne Bakker. Heb je vragen voor haar, doe dat dan via Suzanne (023-5546930).