Voetballers sc Heerenveen sluiten zich aan bij de VVCS Academy

20 oktober 2011

Net als inmiddels vele collegae, heeft nu ook een vijftal spelers van sc Heerenveen het plan opgevat om samen te gaan studeren aan de VVCS Academy. Zij hebben besloten om te gaan starten met de cursus Boekhouden met spreadsheet.

 

Dit is een cursus van 14 weken met een zeer toegankelijk instapniveau. De cursus levert uiteraard een certificaat op en, indien gewenst, een vrijstelling bij het volgen van de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap.

 

Initiatiefnemers voor dit ‘project’ zijn spits Bas Dost en verdediger Arnold Kruiswijk.

Bas heeft tijdens zijn periode bij Heracles Almelo al bedrijfseconomie gestudeerd, maar na zijn transfer naar sc Heerenveen heeft hij deze studie beëindigd. Nu hij zijn plek heeft gevonden bij de Friezen, vond hij het tijd worden om zijn hersens weer te laten kraken. “Ik heb inderdaad twee jaar bedrijfseconomie gestudeerd. Helaas ben ik hiermee gestopt. Daar heb ik nu wel een beetje spijt van, maar tijdens een overgang naar een andere club komt er veel op je af. Als je in zo’n situatie ook nog een andere universiteit moet vinden waaraan je moet wennen, is dat bepaald niet een ideale situatie. Ik vond het altijd leuk om te studeren en daarom ga ik nu de cursus Boekhouden met spreadsheet volgen aan de VVCS Academy. Tijdens mijn studie heb ik natuurlijk al boekhouden gehad, maar om weer een beetje in het ritme van het studeren te komen, vind ik een herhaling wel prettig.”, aldus Bas.

 

De andere initiatiefnemer, Arnold Kruiswijk, heeft een andere insteek waarom hij gekozen heeft om een cursus te volgen. Arnold: “Ik word binnenkort 27 en dan ga je toch ook nadenken over je carrière na het voetbal. Ik heb lang geleden mijn Havodiploma gehaald en wil mij nu verder gaan ontwikkelen. Middels het volgen van cursussen wil ik er ook achter komen waar mijn grootste interesse blijkt te liggen.Daarnaast rijden Bas en ik altijd samen naar de club en hebben we het er regelmatig over gehad om weer een studie op te pakken. Dat we dat nu samen met een aantal teamgenoten gaan doen is alleen maar goed. Zodoende kunnen we elkaar motiveren en eventueel tussen  twee trainingen door werken aan opdrachten.”

 

Naast Bas en Arnold gaan ook Daryl Janmaat, Ramon Zomer en Rene Oosterhof deze cursus volgen aan de VVCS Academy.

Rene Oosterhof is al bekend met de VVCS Academy. Hij volgt vanaf 2009 de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. Aangezien Rene door omstandigheden een deel van de studie heeft gemist, gaat hij deze cursus samen volgen met zijn teamgenoten. Voor hem heeft dat alleen maar praktische voordelen. Rene legt dit uit: “Door omstandigheden heb ik  een flinke studieachterstand opgelopen. Onder andere het onderdeel Boekhouden met spreadsheet moest ik nog inhalen. Dat ik dat nu samen met mijn teamgenoten kan doen vind ik fijn. Af en toe zat ik toch tegen die achterstand aan te hikken, maar doordat ik nu mensen om me heen heb die dezelfde cursus volgen, motiveert mij dat enorm om er weer tegenaan te gaan. Ik kan mijn achterstand inhalen en ik studeer met teamgenoten. Voor mij de perfecte oplossing.”

 

Daryl Janmaat en Ramon Zomer zijn de andere spelers van Heerenveen die zich hebben opgegeven voor de cursus. Voor Daryl en Ramon geldt eigenlijk hetzelfde als voor Arnold en Bas. Zij vonden het weer tijd worden om een studie of cursus op te pakken. Daryl: “Ik was al enige tijd aan het rondkijken wat ik zou willen doen. Ik heb gedacht aan de MBO-opleiding Commercieel Medewerker. Echter, deze opleiding was al begonnen en start pas volgend jaar weer. Aangezien ik snel wil beginnen en mijn teamgenoten zich hadden opgegeven voor de cursus Boekhouden met spreadsheet, is dit voor mij een prima oplossing. Zodoende kan ik met teamgenoten het studeren weer proberen onder de knie te krijgen, want het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik naar school ben geweest.” Ramon heeft al eerder een opleiding gevolgd, maar kiest nu bewust voor de VVCS Academy. “Ik heb een aantal jaren geleden een opleiding tot makelaar gevolgd en dat was best leuk, maar sportmanagement spreekt mij op dit moment meer aan. En aangezien de cursus Boekhouden met spreadsheet een onderdeel is van de HBO-studie Sportmanagement & Ondernemerschap, is deze cursus voor mij een mooie opstap naar die HBO-studie.”