Cursus Spaans gestart

28 oktober 2011

Deze week is een nieuwe cursus Spaans van start gegaan.

In de cursus is Spaans vanaf het begin de voertaal, ook al zijn de meesten tot dusverre niet verder gekomen dan “dos cerveza”. Dat leverde natuurlijk enkele hilarische momenten op, waarbij het de een wat beter afging dan de ander. De cursisten hadden één ding echter gemeen; ze waren allen laaiend enthousiast.

Jens Janse (NAC Breda) legt uit: “De eerste les moest ik vooral wennen aan de manier van werken tijdens de virtuele les. Tevens is Spaans een geheel nieuwe taal voor mij, maar gaandeweg de les ging het me echter al een stuk beter af. Ik ben blij dat de cursus is gestart.”

De reden om te kiezen voor een cursus Spaans is heel divers, maar PSV’er Jetro Willems kan het geleerde direct in de praktijk toepassen  “Mijn vriendin  is Spaanstalig, en daarom wil ik die taal beter onder de knie krijgen.”

Ook docente Dafne Wesenaar was zeer tevreden: “Gelijk de studenten is zo’n eerste les ook voor mij altijd spannend. Je weet als docente dat het even wennen is voor iedereen, maar ik vind dat de jongens het echt goed hebben gedaan.”

Het grote voordeel van de cursus Spaans, maar dat geldt ook alle andere opleidingen aan de VVCS Academy, is dat deze virtueel gevolgd kan worden. Ondanks dat de deelnemende spelers uit het gehele land afkomstig zijn, wordt er virtueel toch een klassikale lessituatie gecreëerd. Dit wordt door de voetballers als zeer prettig ervaren. Het enige dat zij hiervoor nodig hebben is een computer met een goede internetverbinding, headset en webcam.

 

Het is al weer de tweede cursus Spaans die gegeven wordt aan de VVCS Academy. Mark-Jan Fledderus, Ben Rienstra, Wouter de Vogel en Milan Hoek gingen hen voor. Zij waren allen erg enthousiast en hebben veel profijt gehad van de cursus. “Tijdens mijn vakantie in Spanje kon ik  al redelijk communiceren met de  plaatselijke bevolking”, aldus Mark-Jan.  Daarnaast hebben zij de cursus ook nog eens succesvol afgerond. Met een welverdiend diploma als resultaat.

 

De huidige groep cursisten bestaat uit de volgende deelnemers: Gill Swerts, Kees Luijckx, Jens Janse, Virgil van Dijk, Tim Keurntjes, Jetro Willems en Erik Falkenburg.