Enerverende week voor Mike v/d Hoorn

12 december 2011

De 19-jarige Mike van der Hoorn speelde afgelopen zondag met FC Utrecht een prima wedstrijd tegen Feyenoord. Ondanks het feit dat Mike geen basisspeler is, baarde hij opzien door simpel overeind te blijven tegen Feyenoord-spits John Guidetti.

Reden voor het webteam van de VVCS om nader kennis te maken met Mike van der Hoorn.

 

Mike, ondanks dat je pas negentien bent was de wedstrijd tegen Feyenoord niet je debuut?

“Nee, Ik heb vorig seizoen al mijn debuut gemaakt voor FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen AZ. Die wedstrijd viel ik een kwartier voor tijd in. Nu speelde ik ruim zeventig minuten.”

 

Welke taak gaf hoofdtrainer Jan Wouters je vlak voordat je moest invallen?

 “Ik zat op de bank en toen de trainer na 10 minuten zei dat ik moest warmlopen hoopte ik dat ik erin zou komen. Dat was het geval. De trainer gaf me als taak mee dat ik John Guidetti van scoren moest afhouden en er voor zorgen dat Ron Vlaar bij standaardsituaties niet zou scoren. Verder moest ik mijn eigen spel spelen, dan zou het zeker goed komen. Nou, zowel Guidetti als Vlaar hebben niet gescoord. Dat ik vervolgens ook nog werd verkozen tot Man of the Match was de slagroom op de taart.”

 

We hebben je nog niet veel gezien in het eerste van FC Utrecht. Hoe komt dat?

“Het is maar net hoe je het bekijkt. Ondanks dat ik geen selectiespeler ben, zit ik al wel redelijk vaak op de bank bij het eerste. Daarnaast heeft de trainer verschillende mogelijkheden voor de positie van rechter-centrale verdediger. Maar ik heb wel het idee dat ik steeds dichter tegen de eerste selectie aanzit. Tijdens de trainingen kan ik ook steeds beter meekomen.”

 

Ben je nu niet te bescheiden Mike?  Je speelde een prima wedstrijd tegen Guidetti en werd zelfs verkozen tot Man of te Match. Dan hoor je toch in de basis bij FC Utrecht?

“Haha. Nou dat zou ik van mezelf niet zo snel zeggen. Ik ben er nog lang niet. Maar ik heb wel begrepen dat de trainer tevreden was over mijn wedstrijd tegen Feyenoord en mijn ontwikkeling tot nu toe.  En hij is toch degene die beslist. Maar zo’n wedstrijd als tegen Feyenoord smaakt naar meer, laat dat duidelijk zijn.”

 

Naast je voetbalcarrière volg je ook een cursus Management aan de VVCS Academy. Hoe bevalt dat?

“Ik vind het een leuke cursus, maar wel een hele pittige. Je merkt toch dat het een cursus is op HBO-niveau. Wat ik wel prettig vind is de manier van lesgeven. We hebben een uitstekende docent. Daarnaast is het virtueel volgen van een college ideaal. Ondanks dat ik nu vaker meetrain met de eerste selectie hoef ik geen college te missen, aangezien de colleges  ’s avonds zijn.”

 

Hoe lang duurt de cursus nog?

“Grappig dat je het vraagt, maar deze week sluit ik de cursus toevallig af. Ik heb woensdag een examen. Na de wedstrijd tegen Feyenoord ben ik dus gelijk weer gaan studeren. Dat houd je ook wel weer met beide benen op de grond. Ik vind het best spannend en hoop uiteraard dat ik het haal. Daarmee zou ik een enerverende week perfect afsluiten.”

 

Als je het examen succesvol afsluit, ga je dan daarna verder studeren?

“Ik denk dat ik dan even een tijdje stop en dan in februari of maart weer een cursus ga volgen. Aan de VVCS Academy kun je door het volgen en succesvol afsluiten van verschillende cursussen tegelijkertijd punten behalen voor je HBO-diploma. Op dit moment is dat voor mij een ideale manier. Ik denk dat de cursus ICT-vaardigheden mijn volgende cursus gaat worden.”

 

De VVCS wenst Mike van der Hoorn veel succes bij FC Utrecht en bij het komende examen!