KNVB werkt alsnog mee aan overschrijving Kurbegovic

7 maart 2012

Het webteam van de VVCS berichtte vorige week over het toen aanstaande kort geding tegen de KNVB. Het leek er op of het bestuur amateur voetbal niets had geleerd van het eerdere door de VVCS namens de (ex-) Haarlem spelers gevoerde (en gewonnen) kort geding. Ook hen werd aanvankelijk een overschrijving, en daarmee een heuse baan met dito inkomen, geweigerd. Zo ook Selmo Kurbegovic. Nu was het voor hem zo mogelijk nog moeilijker te bevatten, daar hij zijn kortdurende uitkeringsrechten al verbruikte en dus helemaal geen inkomen meer had.

Overleg tussen de respectieve advocaten Wil van Megen (VVCS) en Harro Knijf (KNVB) bracht uiteindelijk vlak voor het kort geding toch de gewenste oplossing. De speler tekende zijn contract met ARC en kreeg van de KNVB alsnog de gewenste overschrijving.
Het blijft toch vreemd dat een zo grote bond zo klein kan handelen. Hierbij zei overigens wel opgemerkt dat deze laatste opmerking niet de afdeling betaald voetbal betreft, maar louter het (polit-)buro van de amateurafdeling.