Aafjes en Van Hintum hebben met FC Zwolle het vizier op de Eredivisie

13 maart 2012

Sinds 1 juli 2011 staan Gerard Aafjes en Bart van Hintum onder contract bij FC Zwolle. De beleidsbepalers van FC Zwolle waren onder de indruk van het goede spel van beide spelers in seizoen 2010-2011. Na onderhandelingen met de spelers en hun begeleiders van de VVCS besloten ze tot het aantrekken van Gerard en Bart. Vanaf  de eerste dag stonden beide spelers in de basis en hebben ze het goed naar hun zin bij de club. Reden voor het webteam om contact op te nemen met beide spelers.

Hoe zijn jullie bij FC Zwolle gekomen?
Gerard: “Vorig jaar heb ik natuurlijk tweemaal tegen FC Zwolle gespeeld en dat verliep prima. FC Zwolle had een centrale verdediger nodig en Bert Konterman herinnerde zich deze wedstrijden nog goed, zoals ook de FA Cup Final die ik met Falkirk speelde tegen Glasgow Rangers. Hij was die dag namelijk aanwezig bij deze wedstrijd om commentaar te geven voor de Schotse televisie.”
Bart: “De trainer kende mij al van mijn periode bij FC Oss en is mij blijven volgen. Aan het einde van vorig seizoen heb ik een heel positief gesprek gevoerd met de technische leiding, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een contract voor 3 jaar.”

Hoe bevalt het bij FC Zwolle?
Gerard: “Het bevalt prima. Samen met mijn vrouw ben ik in de buurt van het stadion gaan wonen, dit om het vele heen en weer reizen te vermijden. Verder merk je heel goed aan de club dat de ambitie om te promoveren aanwezig is. De organisatie is daar op ingericht en alles is heel goed geregeld voor de spelers.”
Bart: “Ik heb het ook erg goed naar mijn zin. Ik vindt het fantastisch om bij een ploeg te spelen die de ambitie heeft om te promoveren. Verder kan ik mij heel goed verder ontwikkelen onder deze trainersstaf. Het is schitterend om met Jaap Stam op het veld te staan. Hij heeft alles meegemaakt en geeft mij hele goede tips.”

Het zal nog spannend gaan worden de komende weken, hoe zien jullie dit?
Gerard: “Met nog 8 wedstrijden te spelen staan we 6 punten voor op Sparta. De laatste weken hebben we onnodig punten laten liggen en dat heeft wel voor extra druk gezorgd. Vorige week kwamen de supporters op het trainingsveld met een ludieke actie. Ze gaven ons Spaanse pepers en redbull, dit zou voor de winst moeten zorgen tegen FC Den Bosch. Gelukkig wonnen we deze wedstrijd met 1-0 en zijn we zelfs weer 3 punten uitgelopen op Sparta. We moeten nu niet verslappen en er alles aan doen om volgend jaar op het hoogste niveau te spelen. Het lijkt mij geweldig om in de Eredivisie uit te komen, zo heb ik in Schotland in de Premier League gespeeld en dat was echt fantastisch.”
Bart: “Het zal zeker nog spannend gaan worden, maar we gaan voor de promotie naar de Eredivisie. Vorig jaar was natuurlijk een onwaarschijnlijk scenario, zo’n voorsprong op de concurrentie en het nog niet redden. Uiteraard hebben we daar de laatste weken over gesproken en we zijn ervan overtuigd dat dit niet nog een keer gaat gebeuren. Zelf hoop ik de komende wedstrijden gewoon mee te kunnen doen want ik heb de laatste wedstrijd mijn jukbeen gebroken.  Ik voetbal nu al een groot aantal jaren in de Jupiler League, uiteindelijk is de Eredivisie toch het niveau waarop je als speler wilt uitkomen.”

Het VVCS webteam wenst Gerard en Bart veel succes met de jacht op promotie.