Aafjes en Van Hintum vieren feest met FC Zwolle

16 april 2012

Zwolle en omgeving zijn afgelopen weekend compleet uit hun dak gegaan. Door een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, en het gelijke spel van naaste concurrent Sparta, was de promotie een feit. Vorig seizoen stond FC Zwolle bijna het gehele seizoen bovenaan, maar in de laatste wedstrijden gaf de club uit Zwolle de koppositie toch nog af aan RKC Waalwijk. Dit seizoen stevende FC Zwolle vanaf dag 1 af op rechtstreekse promotie, maar door een kleine dip na de winterstop werd het nog zeer spannend in de Jupiler League. Afgelopen vrijdag viel echter de beslissing en mocht FC Zwolle zich tot kampioen van de Jupiler league kronen. Na het laatste fluitsignaal barstte een ongekend feest los dat tot in de kleine uurtjes zou duren. Afgelopen zaterdag werden de spelers gehuldigd in de stad, reden voor het VVCS webteam om contact op te nemen met Gerard Aafjes en Bart van Hintum.

Mannen, proficiat met het behaalde kampioenschap. Volgend jaar Eredivisie!

Aafjes: “Het is geweldig dat wij volgend jaar op het hoogste niveau gaan uitkomen. Het is als sportman fantastisch om je te kunnen meten met de beste spelers van het land. Ik heb in Schotland twee jaar in de hoogste league gespeeld en dat was een onvergetelijke ervaring. Overal volle stadions, veel media aandacht en spelen tegen ploegen als Glasgow Rangers en Celtic.”

Van Hintum: “Voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik in de Eredivisie ga uitkomen. De afgelopen jaren heb ik in mijzelf geïnvesteerd met als doel me als speler verder te ontwikkelen. Op het moment dat FC Zwolle zich vorig seizoen meldde, was de keus dan ook niet moeilijk. Spelen bij een titelkandidaat met kansen op promotie. Na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen FC Eindhoven was ik helemaal door het dolle. Volgend jaar spelen in de Eredivisie, echt fantastisch.”

Wij hebben vernomen dat het een groot feest is geweest?

Aafjes: “Het feest was zeker helemaal top. Na de wedstrijd hebben wij een groot feest gevierd met de supporters. Voor hen was het na de teleurstelling van vorig seizoen geweldig dat we uiteindelijk dit jaar toch kampioen zijn geworden. Zaterdag zijn we gehuldigd in de stad. Daarbij waren zo’n 20.000 man aanwezig, die er een geweldig feest van hebben gemaakt.”

Van Hintum: “Afgelopen vrijdag begon het feest al. Er was een grote vriendengroep van mij aanwezig, en na de wedstrijd hebben wij met z’n allen feest gevierd. Zaterdag was onbeschrijfelijk, mensen die jaren gewacht hebben op de promotie gingen helemaal uit hun dak. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er aan terug denk. Het was een feest dat ik nooit zal vergeten!!”

Het VVCS webteam wil jullie en FC Zwolle feliciteren met het behaalde kampioenschap en wenst jullie volgend seizoen veel succes in de Eredivisie.