Feyenoord keeper Erwin Mulder langer in de Kuip

26 april 2012

Vandaag heeft Feyenoord overeenstemming bereikt met Erwin Mulder over het opwaarderen en verlengen van zijn huidige verbintenis. De overeenkomst zal nu eindigen per 1 juli 2015.

De 23-jarige Mulder, die als B junior van Vitesse overstapte naar Feyenoord, werd al op jonge leeftijd als een groot talent beschouwd. Met name keeperstrainer Pim Doesburg vond dat Mulder veel potentie had, en zag in hem de toekomstige eerste doelverdediger van Feyenoord.

Op 2 december 2007 was het zover. Erwin Mulder maakte zijn debuut voor Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. In het seizoen 2008-2009 werd Mulder, in goed overleg met Feyenoord, voor één seizoen verhuurd aan Excelsior, waar hij ervaring als eerste doelman zou kunnen opdoen. Mede door zijn goede optreden dat seizoen, gaf de nieuwe trainer van Feyenoord, Mario Been, aan veel vertrouwen te hebben in de nog jonge doelman en haalde Mulder terug naar de Kuip. Vanaf de start van het seizoen 2011/2012 is Mulder onbetwist de eerste keeper van Feyenoord. Zelf koos hij er echter voor niet met het  nummer 1 te spelen, omdat hij van mening is dat je dat nummer pas hebt verdiend na een volledig stabiel seizoen.

Erwin Mulder: “De gesprekken over de verlenging hebben geruime tijd geduurd, maar verliepen in een goede harmonie. Het is altijd mijn intentie geweest om langer bij Feyenoord te spelen. Wij zijn onder de nieuwe technische staf met iets heel moois bezig en daar wil ik graag deel van uit blijven maken. Keepen is een ervaringsvak, en het afgelopen jaar is pas mijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie. Ik besef dat ik mezelf nog op een aantal  onderdelen kan verbeteren, en die kans krijg ik bij Feyenoord. Ik ben blij dat we tot een akkoord zijn gekomen, zodat ik me helemaal kan focussen op de komende cruciale wedstrijden in de strijd om Europees voetbal.”

Erwin Mulder werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.