John Lammers de komende 2 jaar trainer van FC Eindhoven

23 mei 2012

John Lammers heeft met FC Eindhoven een principe akkoord bereikt over een contract voor de duur van twee seizoenen als trainer/coach van de club.

De geboren Tilburger was het afgelopen seizoen werkzaam in Rotterdam als trainer/coach van Excelsior. Als speler kwam de 48-jarige Lammers  uit voor Willem II, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, Toulon, NAC Breda, RBC Roosendaal en de New Zealand Knights. Na zijn spelerscarrière werd hij assistent-trainer bij AGOVV en De Graafschap, trainer bij Achilles Veen en jeugdtrainer bij Willem II. In 2007 behaalde Lammers het diploma Coach Betaald Voetbal. Hij was toen al werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord. In 2009 werd Lammers assistent van Alex Pastoor bij Excelsior. Na het vertrek van Pastoor naar NEC volgde Lammers hem op als eindverantwoordelijke.

FC Eindhoven directeur Hans Smulders toont zich verguld met de komst van Lammers. “John past uitstekend in de door ons opgestelde profielschets. Bij Excelsior heeft hij laten zien met beperkte middelen verzorgd voetbal te willen spelen, waarin de spelers ook de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Zijn persoonlijkheid sluit ook uitstekend aan bij de andere leden van de technische staf van FC Eindhoven, en John beschikt over een ruime ervaring, zowel als speler en als trainer.”

John Lammers “Ik ben zeer verheugd dat ik zo snel na mijn vertrek bij Excelsior bij een ambitieuze club als FC Eindhoven weer aan de slag kan. Dat ik uit meerdere opties kon kiezen, betekent dat ook anderen hebben gezien dat ik met een minimaal budget en 17 nieuwe spelers bij Excelsior er het maximale heb uitgehaald. We hebben het iedere tegenstander moeilijk gemaakt met aantrekkelijk voetbal en de spelers zijn aantoonbaar beter geworden. Uiteraard was de degradatie voor iedereen die Excelsior lief heeft een grote teleurstelling, maar ook gezien het vertrek van een groot aantal dragende spelers bij de start van het seizoen, wist een ieder bij voorbaat dat handhaving enorm moeilijk zou worden.”

John Lammers werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.