VVCS Academy biedt cursus Startend Ondernemerschap aan

30 mei 2012

Naast de reeds bestaande cursussen breidt de VVCS Academy haar cursusaanbod regelmatig uit. Vanzelfsprekend doen wij dit in goed overleg met  onze doelgroep, de topsporters.

Omdat de ervaring leert dat veel topsporters tijdens of na hun carrière kiezen voor het starten van een eigen bedrijf, is nu gekozen voor de cursus Startend Ondernemerschap.

Door het volgen van deze cursus leer je wat er verwacht wordt van een ondernemer. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de persoonlijke competenties die je als topsporter reeds hebt verkregen, verder dient te ontwikkelen en/of nog dient te verkrijgen en hoe je deze kunt gebruiken als ondernemer. Enkele onderdelen die aan bod komen zijn:

•         Gedrags- en taakcompententies, oftewel jouw persoonlijk profiel 
           zoals het nu is en zoals je wilt dat het wordt;
•         Het maken van een sterkte/zwakteanalyse voor de onderneming die
           je wilt drijven en het daaraan verbinden van doelgerichte
           activiteiten, waar onder het maken van een ondernemingsplan;
•         Maatschappelijk verantwoord ondernemen;
•         Doelen stellen, doelgericht werken en leren hoe je je doelbereiking 
          bijhoudt;
•         De organisatie en die van concurrenten;
•         Financiële administratie en financieel management

Net als elke andere cursus van de VVCS Academy, zal ook deze cursus gegeven worden via de virtuele klas. Dit betekent voor de cursus Startend Ondernemerschap dat je gedurende vijf maanden wekelijks een college van gemiddeld anderhalf uur volgt. Vanzelfsprekend zijn de colleges op tijden dat je geen wedstrijd- en trainingsverplichtingen hebt.
 
De cursus wordt afgesloten met een tweetal examens. Bij voldoende resultaat behaalt men het certificaat Startend Ondernemer.  Dit certificaat geeft tevens vrijstellingen voor de HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap van de VVCS Academy.

De cursus Startend Ondernemerschap zal vanaf september 2012 voor het eerst starten. Daarna zal afhankelijk van het aantal aanmeldingen een volgend startmoment worden gekozen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjan Ebbinge. Hij is telefonisch bereikbaar via: 0642298097 of via e-mail: academy@vvcs.nl