Mike Van der Hoorn tekent nieuw contract bij FC Utrecht

8 juni 2012

Mike Van der Hoorn heeft een nieuwe verbintenis getekend die hem ook de komende 4 jaar aan FC Utrecht zal binden. De 19-jarige centrale verdediger maakte zijn debuut in het eerste elftal op 15 mei 2011 in de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar. Afgelopen seizoen speelde Van der Hoorn 13 maal in de hoofdmacht en in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior scoorde hij zelfs tweemaal. Dit leverde hem toen ook de titel ‘Man of the Match’ op.

Van der Hoorn is dolblij met zijn nieuwe verbintenis. “Ik had nog een doorlopend contract,  dat nu dus is opengebroken. Hier spreekt heel veel vertrouwen uit. Schitterend dat een club waar ik al vanaf de D-jeugd voor uit kom, mij langer wil behouden. Het is nu aan mij om me verder te ontwikkelen als speler. Ik ben erg ambitieus en komend seizoen wil ik in ieder geval uitgroeien tot basisspeler van het eerste elftal.”
 
De leiding van de club uit de Domstad is ook zeer tevreden met de nieuwe overeenkomst. Hoofd scouting Edwin de Kruijff: “Mooi dat een speler uit de eigen jeugd zich, ondanks alle hectiek van het afgelopen seizoen, goed ontwikkeld heeft. Hij heeft een goede mentaliteit en toont lef, iets dat wij graag zien.”
Ook algemeen directeur Wilco van Schaik is content. “Onze trainers vinden Mike zeer talentvol, en hij heeft voor een jonge speler dan ook al de nodige wedstrijden in het eerste team gespeeld. Dit geeft een heel positief signaal af aan de andere jeugdspelers. Ze krijgen echt een kans bij het eerste team. Wij hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van Mike. Hij heeft alles in zich om uit de groeien tot een goede centrale verdediger.”

Mike van der Hoorn heeft zich in de onderhandelingen met FC Utrecht laten bijstaan door de VVCS.