VVCS-nominatie leidt tot overleg NEC en supporters

15 januari 2002

De VVCS-nominatie van NEC tot club van het seizoen 2000-2001 heeft tot gevolg gehad dat het NEC-bestuur en de supporters gisteravond in het Goffert-stadion voor een langdurige ontmoeting samenkwamen. De supporters hadden vorige maand heftig gereageerd op de nominatie: enerzijds waren ze trots op hun club en de nominatie, aan de andere kant waren er in hun ogen nog veel dingen niet goed geregeld bij de Nijmeegse club.

 

Uiteindelijk waren er alleen maar winnaars. Een deel van de NEC-aanhang was bang dat de supporters zichzelf landelijk voor gek zouden zetten door – nu NEC eindelijk eens voor een prijs in aanmerking kwam – te stellen dat de club deze niet verdiende omdat een aantal zaken voor de supporters niet goed geregeld waren.

 

Maar de clubleiding nam de geluiden serieus en organiseerde op korte termijn een overleg met de supporters waarvoor gisteravond de gaanderij van het Goffert-stadion helemaal volliep. En daarmee moest iedereen erkennen dat de actie van de NEC-aanhang uiteindelijk toch geslaagd was geweest.

 

Niet dat voorzitter Hans van Delft zijn supporters in alle opzichten gelijk gaf. Maar twee uur lang gaf hij in elk geval antwoord op alle kritiek, en op het meest belangrijke punt kon hij zijn aanhang hoop geven. Want, zo liet Van Delft weten, in een nieuw te bouwen trainingscomplex is een supportershome van 325 vierkante meter opgenomen, die nu nog zo node gemist wordt.

 

Een ander winstpuntje was dat toegezegd werd dat het volume van de geluidsinstallatie naar beneden zal worden gedraaid en de B-artiesten die de pauze dienden op te vrolijken vervangen zullen worden door voetballende pupilletjes. Ook zal onderzocht of de prijzen van de consumpties – zoals de supporters beweren – hoger liggen dan in andere stadions.

 

Naast NEC zijn FC Zwolle en FC Utrecht genomineerd. De club van het seizoen 2000-2001 wordt op 20 januari a.s. bekend gemaakt.