VVCS-voorzitter Danny Hesp bezoekt HFC Haarlem

8 november 2005

In de eerste vier maanden van zijn voorzitterschap heeft Danny Hesp al meer dan de helft van de BVO’s in Nederland bezocht. Vandaag bezocht Hesp eerste divisieclub Haarlem. De 19-koppige selectie werd over tal van actuele thema’s bijgepraat. En na afloop spraken ook de Haarlem-spelers zich uit tegen kunstgras.

Danny Hesp kijkt eens goed om zich heen. Haarlem, het is het stadion waar zijn broer Ruud ooit zijn carrière begon. Hesp: ‘Ik moet zeggen, er is sindsdien niet veel veranderd.’

Struiken groeien tussen de betonplaten van de niet meer gebruikte staantribune. In het spelershome hangen foto’s van grootheden als Ruud Gullit, Pieter Huijg, Gerrie Kleton en Abe van der Ban.

Het zal de spelers van de huidige selectie niet veel zeggen. Zij spreken in het clubhuis van Haarlem over heel andere zaken. Met discussies over kunstgras, cannabis wel of niet op dopinglijst en de computer entertainment industry zitten we midden in de 21ste eeuw.

Samen VVCS-spelersbegeleider Louis Laros brengt Danny Hesp de spelers op de hoogte van alle actuele zaken die voor hen van belang zijn. Het nieuwe transfersysteem, de nieuwe CAO, het rendement van het CFK-fonds: het komt allemaal aan de orde.

Ruim een uur luisteren negentien man aandachtig naar de voorzitter, die vorig jaar nog aan de andere kant van de tafel zat. Als het kunstgras ter sprake komt is er hier en daar ongeloof dat de KNVB niets heeft gedaan met de overduidelijke uitkomst van de spelersenquête van eind vorig seizoen.

Na afloop van de bespreking gaan de spelers dan ook graag op de foto met het shirt, waarmee zij zich uitspreken vóór betaald voetbal op natuurlijk gras.

Houssin Bezzai, Rodney Cairo, Robert-Jan Ravensbergen, Patrick Lokken en Michael van der Kruis spreken zich uit vóór natuurlijk gras.