Herverkiezing FIFA-president Blatter

2 juni 2002

VVCS-voorzitter Theo van Seggelen, tevens secretaris-generaal van de wereldwijde spelersvakbond FIFPro, geeft commentaar op de herverkiezing van Joseph Blatter als president van de FIFA.

‘Met verbazing heeft de FIFPro gekeken naar de onderlinge strijd binnen de FIFA-top. De FIFA heeft in haar contacten met FIFPro altijd nadrukkelijk gesproken over ‘one football family’ die we gezamenlijk moeten vormen. Het gekrakeel om het FIFA-presidentschap is echter een voorbeeld geweest van hoe je niet met elkaar omgaat.

 

De FIFPro heeft helaas geen stemrecht en dus niet actief deelgenomen aan de stemming voor het FIFA-presidentschap. Ondanks alles is FIFPro blij dat Blatter gekozen is als FIFA-president in plaats van zijn Afrikaanse tegenkandidaat. Van Hayatou is bekend dat hij op geen enkele wijze de positie van spelers respecteert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Blatter heeft de FIFPro de afgelopen jaren een goede relatie opgebouwd, die we in de toekomst graag willen uitbouwen. Van belang daarbij is met name de toezegging door hem gedaan tijdens het laatste FIFPro-congres om medio 2004 een FIFPro-vertegenwoordiger op te nemen in de executive comittee van de FIFA.’