Charles Kazlauskas per direct weg bij TOP Oss

10 januari 2006

De 24-jarige Amerikaan Charles Kazlauskas is per direct opgestapt bij TOP Oss. De verdediger, die afgelopen zomer van NEC overkwam en op amateur-basis bij de Brabanders actief was, voelt zich in de maling genomen. De speler is van mening dat gemaakte beloften niet zijn nagekomen.
Afspraak was dat Kazlauskas een contract aangeboden zou krijgen indien hij dit seizoen meer dan 20 wedstrijden in de basis zou staan. Getuige zijn 13 optredens en 2 doelpunten tot dus ver zag het er naar uit dat hij dit aantal gemakkelijk zou halen.

TOP Oss ‘vergat’ echter de gemaakte afspraak en deelde Kazlauskas en zijn zaakwaarnemer Louis Laros van de VVCS mee dat er geen geld meer was om het beloofde contract aan te bieden.

Charles Kazlauskas speelde zich afgelopen zomer via het Team VVCS in de belangstelling van TOP Oss

Louis Laros: ‘Charles heeft veel in de basis gespeeld en zijn bijdrage aan de periodetitel geleverd. Ook trainer Hans de Koning is erg tevreden over hem. Hij voelt zich dan ook in zijn hemd gezet door TOP Oss. Bovendien is het natuurlijk vreemd dat er wel geld is voor het aanbieden van contracten aan twee andere spelers (Martijn van Galen en Niek Ripson) die op amateur-basis voor TOP Oss uitkwamen.’ 

Kazlauskas was zelfs bereid om het lopende seizoen onder de huidige voorwaarden af te maken en pas met ingang van het nieuwe seizoen een contract te tekenen. Laros: ‘Maar ook dat wilde TOP Oss niet garanderen. Kazlauskas is een trotse jongen, een echte Amerikaan, en pikt dit gewoon niet.’

Op dit moment is Louis Laros op zoek naar een nieuwe club voor de verdediger.