Mike Zonneveld weer terug op het veld

26 juli 2002

NEC-er Mike Zonneveld is ruim acht maanden na het scheuren van zijn kruisband weer terug op het veld. Gisteravond maakte hij in de oefenwedstrijd tegen SDVB (0-7) zijn rentree. Acht maanden lang hield Zonneveld op www.vvcs.nl/zonneveld een dagboek bij van zijn revalidatie. Zonneveld deed niet alleen de fans van NEC, maar ook lotgenoten met dezelfde blessure een groot plezier met zijn ervaringen. Getuige de vele reacties in het Gastenboek putten velen moed uit zijn voorspoedig verlopen herstel.

Sinds hij op 13 november 2001 in Derby tijdens de jeugdinterland Jong  Engeland – Jong Oranje zijn kruisbanden afscheurde – en zijn middenhandsbeentje brak – deed Mike Zonneveld dagelijks verslag van zijn herstel. Aan de maandenlange revalidatie in eerst Zeist en later Nijmegen kwam gister een einde. Voor het eerst stond Zonneveld weer tussen de lijnen.

Mike Zonneveld maakte na ruim acht maanden zijn rentree voor NEC

(Foto: Pix online)

En het ging goed. Vanaf zijn vertrouwde linksbackpositie trok Zonneveld weer als vanouds naar voren. Met twee assists had de Noordwijker een direct aandeel in de 0-6 ruststand, en zelf was hij ook nog twee keer dichtbij een doelpunt. Na 45 minuten kon Zonneveld tevreden gaan douchen.

Zonneveld: ‘Het ging lekker, ik had nergens last van en ook geen enkele angst. ‘Rustig aan’, hadden ze vooraf gezegd, maar het liep meteen en al snel gooide ik er de eerste tackle uit. Zaterdag tegen TOP Oss hoop ik er weer bij te zijn. Het begin van de competitie is nog altijd mijn streven.’