Acute problemen bij MVV opgelost

12 maart 2003

De acute financiële problemen bij het Maastrichtse MVV zijn voorlopig bezworen. De spelers hebben inmiddels allen hun achterstallige salaris ontvangen. Afgelopen maandag deelde de club de spelers mee dat uitbetalen vooralsnog niet mogelijk zou zijn.

Toen een VVCS-delegatie met onder meer Theo van Seggelen en Ad Dieben vorige week woensdag de spelersgroep van MVV bezocht, bleek reeds dat de Maastrichtse club de laatste maanden steeds vaker te laat met betalen was geweest.


Afgelopen maandag liet het bestuur van MVV de spelersgroep zelfs weten de salarissen over de maand februari (en dus niet over de maand maart, zoals veel media abusievelijk vermeldden) vooralsnog niet uit te kunnen betalen. Volgens de CAO betaald voetbal dient dit uiterlijk voor de 10e van de betreffende maand te gebeuren.


De spelersgroep van MVV nam daarop contact op met de VVCS met de mededeling dat de spelers in die omstandigheden niet wilden trainen en op het punt stonden naar huis te gaan.


Mr. Louis Everard: ‘Wij hebben toen geadviseerd dat niet te doen en gevraagd de VVCS twee dagen de tijd te geven om de zaak op te lossen.’Uiteindelijk besloot trainer Ron Elsen de middagtraining af te gelasten en in plaats daarvan met de spelers van gedachten te wisselen.


 John Mutsaers

 

De VVCS onderhield de volgende 48 uur nauw contact met MVV, de KNVB en de spelersgroep, voor wie John Mutsaers als woordvoerder fungeerde. Alle partijen hadden daarbij slechts één oogmerk: de zaak zo snel mogelijk op te lossen zodat MVV aanstaande vrijdag gewoon tegen Heracles Almelo zou kunnen uitkomen.


Everard: ‘Om enige druk uit te oefenen hadden we MVV de deadline gesteld dat de salarissen in elk geval voor woensdag 16.00 uur overgemaakt zouden moeten zijn. Dat is gelukkig gelukt, onder meer doordat de KNVB besloot een voorschot op de TV-gelden uit te keren. We zijn blij dat deze crisis in elk geval weer is overwonnen.’