Faillissement MVV dreigt

10 april 2003

Nadat MVV er opnieuw niet in slaagde het salaris van de spelers tijdig over te maken dreigt nu het faillissement. De spelersgroep heeft de clubleiding, in samenspraak met de VVCS, tot 15 april de gelegenheid gegeven de salarissen alsnog over te maken. Wanneer MVV daarin niet slaagt zullen de spelers het faillissement van de club aanvragen.

Vorige maand klopten de spelers van MVV reeds bij de VVCS aan toen de club, niet voor de eerste keer dit seizoen, de salarissen niet tijdig had weten over te maken. Volgens de CAO betaald voetbal dient dit uiterlijk op de 10e van de volgende maand te gebeuren.


Met inspanning van de VVCS en de KNVB, die een voorschot op de TV-gelden uitkeerde, konden de salarissen van februari alsnog op 12 maart overgemaakt worden.

Maar vandaag, 10 april, wachten de spelers weer tevergeefs op hun salaris over de maand maart en werd de VVCS opnieuw ingeschakeld.

Ad Dieben, juridisch medewerker van de VVCS

Mr. Louis Everard en Ad Dieben van de VVCS hadden vanochtend op trainingscomplex Klein Geusselt uitgebreid overleg met de voltallige spelersgroep van MVV. Uiteindelijk werd besloten om de club tot dinsdag 15 april de gelegenheid te geven de gelden alsnog over te maken.


Wanneer MVV er niet in slaagt de salarissen tijdig over te maken zullen de spelers en de juridische afdeling van de VVCS opnieuw bij elkaar komen. De VVCS heeft de spelers in dat geval het advies gegeven een collectieve faillissementsaanvraag te doen.


De VVCS-medewerkers hebben dit na afloop van het spelersoverleg algemeen manager Marcel Franssen medegedeeld.


De spelers hebben besloten normaal door te trainen en ook de wedstrijd van morgen tegen Helmond Sport zal gewoon – zij het onder protest – worden gespeeld.