Siem de Jong maakt basisdebuut in Ajax 1

30 oktober 2007
   

Afgelopen zondag was een speciale dag voor de pas 18-jarige Siem de Jong. Nadat hij twee weken geleden tegen Sparta als invaller al zijn officiële debuut maakte, beleefde hij afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut in de basiself van Ajax.

Na zijn geslaagde invalbeurt tegen Sparta – De Jong redde een punt voor Ajax door in blessuretijd de bal hard achter Sander Westerveld te schieten -moest Siem even geduld hebben voordat hij zich weer kon laten zien in het shirt van Ajax.
 

Siem de Jong werd vorig seizoen gekozen tot 'Grootste talent van de Toekomst'

De KNVB eiste de jeugdinternational op voor het in Georgië gespeelde EK-kwalificatietoernooi voor spelers tot 19 jaar. Om die reden moest De Jong de competitiewedstrijd tegen NEC aan zich voorbij laten gaan. Plezierig was overigens wel dat Siem in Georgië met twee goals een belangrijke bijdrage leverde aan het bereiken van de volgende ronde.

 
Na terugkomst sloot De Jong – vorig seizoen tot “Grootste talent van de Toekomst” gekozen -direct weer aan bij de eerste elftalselectie van trainer Adrie Koster.