Spelersgroep Volendam staakt vanwege premieconflict

4 september 2003

De spelers van FC Volendam hebben vanochtend gestaakt. In plaats van te trainen overlegde de spelersgroep met een delegatie van de VVCS. Inzet van gesprek was de onbevredigende premieregeling waarmee het bestuur de spelersgroep in de eredivisie laat spelen.

Vorig jaar behaalde FC Volendam 60 punten en promoveerde het via de nacompetitie naar de eredivisie. Een geweldige prestatie, die echter naar de mening van de spelersgroep onvoldoende wordt gewaardeerd. Integendeel, zelfs als Volendam beter zou presteren dan de voetbalkenners inschatten – iedereen weet dat het voor de Volendammers moeilijk zal worden om zich in de eredivisie te handhaven – dan nog zouden de spelers er in vergelijking met vorig jaar op achteruitgaan. De verhoging van de wedstrijdpremies zal onvoldoende zijn om het geringere aantal punten in de eredivisie te compenseren.

Misha Salden en Gerry Koning overleggen met Louis Everard en Ad Dieben van de VVCS

Mr. Louis Everard van de VVCS zegt het standpunt van de spelersgroep te begrijpen: ‘Het lijkt me logisch dat je als speler in de eredivisie meer moet kunnen verdienen dan in de eerste divisie. Daar is nu geen sprake van. Ik vind dat het bestuur weer met de spelers om de tafel moet gaan zitten om opnieuw in overleg te treden.’

Voorzitter Kras blijft er echter bij dat de club zijn finale aanbod aan de spelersgroep heeft gedaan. De spelers hebben reeds laten weten volgende week tot nieuwe acties over te gaan als zij niet tegemoet gekomen worden.