Contractloze Belgen verslaan Team VVCS

3 augustus 2004

Na twee ‘interlands’ tegen contractloze Franse profs trad het Team VVCS dit keer aan tegen een team van contractloze Belgische spelers. Op het Sporta-centrum in Tongerlo opende Sergio Ommel voor het Team VVCS de score, maar uiteindelijk wonnen de ingespeelde Belgen voor het oog van vele scouts met 3-1.

In het doel van het Team VVCS stond voor de derde keer Rinie Stoppelenburg (vorig jaar RKC Waalwijk), maar de verdediging bestond uit louter nieuwe spelers.

Op rechts posteerde trainer Hans de Koning Winston Faerber, een uitstekend voorbeeld van een speler die het slachtoffer werd van het gewijzigde ‘personeelsbeleid’ van de Nederlandse betaalde clubs.

Faerber speelde afgelopen seizoen 33 competitiewedstrijden bij de kampioen van de Gouden Gids Divisie FC Den Bosch, desalniettemin kreeg hij geen nieuw contract aangeboden. Een opvallende beslissing, zo bewees Faerber in Tongerlo nog eens met een puike partij.

Het Belgische en Nederlandse team gezamenlijk poserend voor aanvang van de ‘interland’ in Tongerlo.

In het centrum stond de polyvalente – zoals de Belgen dat zo mooi noemen – Chaly Jones samen met aanvoerder Maarten Schops, die als Belg in Nederlandse dienst tegen zijn landgenoten speelde en daardoor veel aandacht kreeg van de Belgische pers.
Op links speelde Justin Stuy, die vorig jaar nog 31 wedstrijden uitkwam voor Stormvogels/Telstar.

Veel aandacht van de Vlaamse pers voor de Belg in Nederlandse dienst, Maarten Schops

Op het middenveld stond op rechts Hans van der Woude, die een dag eerder al met Hollandia tegen RKC Waalwijk speelde maar nog altijd op een betaalde club hoopt.
Op links speelde Dave Zafarin, die zich in de belangstelling van menig club weet, maar de definitieve handtekening nog altijd niet heeft kunnen zetten.
Centrale man was Ties Konings, ook al een speler die het afgelopen seizoen 31 keer werd opgesteld (voor Eindhoven), maar geen nieuw contract kreeg aangeboden.

Voorin op rechts speelde Georges Tychon, die afgelopen seizoen – ja alweer – 31 keer voor Fortuna uitkwam en momenteel als amateur met Eindhoven meetraint.
Öczan Özkaya speelde vanaf links en de centrale spits was Sergio Ommel, die niet alleen het afgelopen seizoen 35 wedstrijden speelde maar ook nog eens 13 keer scoorde voor Stormvogels/Telstar. Ook dat was niet voldoende voor een nieuw contract.
De volgende dag vertrok Ommel alweer naar Engeland om een proefwedstrijd voor Shrewsbury Town zou spelen.

Na een minuut of twintig stuurde Hans van der Woude Georges Tychon met een mooie pass de diepte in, Tychon gaf laag voor waar Sergio Ommel attent binnentikte, 0-1.

In Tongerlo werd een nieuwe kunstgrasmat van het merk DOMO ingewijd

Daarna lieten de (voornamelijk uit Afrika afkomstige) Belgen zien dat ze reeds sinds begin juli vier keer per week samen trainen. De bal ging soepel rond en conditioneel hadden de ‘Joueurs sans frontières’, zoals de organisatie heet onder welke vlag zij trainen, conditioneel ook iets meer te bieden.
Dat resulteerde voor rust nog in de gelijkmaker van de 31-jarige aanvoerder Mossi Juma, tevens aanvoerder van Burundi en jarenlang uitkomend voor KV Mechelen.

Na rust wisselde De Koning Justin Stuy voor Fatih Etlik (vorig jaar RBC Roosendaal) en Maarten Schops voor de Cypriotische gastspeler Christofidis Jacko. Lang hield het Team VVCS stand, maar vlak voor tijd velden eerst Sania en even later weer Mossi Juma het vonnis.

De tribune was goed gevuld in Tongerlo

De komende periode zal blijken of een of meerdere spelers van Team VVCS zich in Tongerlo in de kijker van de aanwezige clubs hebben kunnen spelen.