VVCS vraagt spoedarbitrage aan namens Bernard Hofstede

29 juni 2005

VVV-er Bernard Hofstede kan zich met een overgang naar Heracles Almelo sportief en financieel aanzienlijk verbeteren. VVV wenst echter niet op de aanbieding van de Almeloërs in te gaan. Hofstede is zeer teleurgesteld in de houding van zijn werkgever en heeft bij de VVCS gevraagd om een spoedarbitragezaak.

Bernard Hofstede kan zich met een overgang van VVV-Venlo naar Heracles Almelo sportief en financieel aanzienlijk verbeteren. VVV wenst echter niet op de aanbieding van de Almeloërs in te gaan. Hofstede is zeer teleurgesteld in de houding van zijn werkgever en heeft bij de VVCS gevraagd om een spoedarbitragezaak.

Hofstede: ‘Zes jaar lang heb ik me met heel mijn ziel en zaligheid ingezet voor VVV. Nu ik me sportief en financieel kan verbeteren onthoudt VVV mij die kans. Ik ben ongelooflijk teleurgesteld en vind niet dat ik deze opstelling verdien.’

Heracles heeft geprobeerd er in overleg met VVV uit te komen en de club een zeer redelijk aanbod gedaan. VVV wenst echter niet aan een overgang mee te werken en houdt de speler aan zijn doorlopende verbintenis.

Namens Hofstede zal de VVCS nu een spoedarbitragezaak bij de KNVB aanvragen. VVCS-directeur Louis Everard: ‘Wij kunnen de speler voor de volle honderd procent volgen en zullen hem ook volledig steunen. Onze jurist Wil van Megen zal morgen zijn verzoekschrift naar de KNVB sturen.’

Wij menen dat Hofstede aan alle eisen voldoet om een ontbinding van zijn contract te billijken. Als de arbitragecommissie consequent zijn lijn volgt dan verwacht ik dat ze tot een zeer beperkte schadeloosstelling zullen besluiten. Dan zal VVV spijt krijgen dat ze het meer dan redelijke aanbod van Heracles naast zich neergelegd hebben.’